Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ιεράπετρας ανάμεσα στον δήμαρχο κ. Θεοδόσιο Καλαντζακη και τον Λιμενάρχη Ιεράπετρας, πλωτάρχη, κ. Ιωάννη Παπαδάκη την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016, αναφορικά με το θέμα των λαγοκέφαλων στις ακτές της Ιεράπετρας.

Με στόχο την έγκυρη ενημέρωση κατοίκων και επισκεπτών με αφορμή το εν λόγω ζήτημα, κατά την συνάντηση στην οποία παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Μάνος Λουτσέτης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας & Ανατολικής Κρήτης, κ. Γιώργος Βαρδάκης, ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας ενημέρωσε αναλυτικά τον Δήμαρχο για την υπάρχουσα κατάσταση όσον αφορά τo συγκεκριμένο είδος ψαριών, μεταφέροντάς του την ακριβή εικόνα που καταγράφεται στην Υπηρεσία του.

Όπως διευκρινίστηκε, παρόλο που η αύξηση των λαγοκέφαλων στην Ελλάδα είναι ένα ζήτημα που τελευταία χρόνια απασχολεί ιδιαίτερα, καθόσον προκαλεί την υποβάθμιση του αλιευτικού κλάδου και απειλεί με οικολογική καταστροφή, κανένα περιστατικό, δεν έχει καταγραφεί στο Λιμεναρχείο Ιεράπετρας.

Συγκεκριμένα όπως τόνισε ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας, πλωτάρχης, κ. Ιωάννης Παπαδάκης « Μέχρι και σήμερα κανένα περιστατικό επίθεσης λαγόψαρων δεν έχει καταγραφεί από το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας και μάλιστα σε επικοινωνία που είχαμε με το ΕΛΚΕΘΕ Κρήτης ενημερωθήκαμε ότι ούτε εκεί έχει καταγραφεί κάποιο ανάλογο περιστατικό.  Σε πολλοστές επικοινωνίες που μέχρι σήμερα κάναμε μας διαβεβαίωσαν ότι το συγκεκριμένο είδος ψαριού δεν επιτίθεται σε άνθρωπο, απαγορεύεται όμως ρητά η βρώση του. Διαβεβαιώνουμε λοιπόν τον κόσμο ότι οι θάλασσές μας είναι ασφαλέστατες και δεν προκύπτει καμία ανησυχία για την κολύμβηση»

Σχολιάζοντας το περιστατικό με τον φαροντουφεκά που αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο κ. Παπαδάκης διευκρίνισε ότι πρόκειται για ένα λογικό περιστατικό, εφόσον τα αλιεύματα που κάποιος ψαροντουφεκάς έχει μαζί του μπορεί να λειτουργήσουν ως δόλωμα, κινητοποιώντας έτσι άλλα ψάρια.

Με αφορμή τη συνάντηση ο κ. Καλαντζάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανάγκη να δοθούν από την Πολιτεία άμεσες και ουσιαστικές λύσεις, καθώς πρόκειται για είδος που προκαλεί μεγάλη οικολογική καταστροφή του θαλάσσιου οικοσυστήματος, πλήττοντας παράλληλα και την αλιεία, ωστόσο διευκρίνισε και ο ίδιος ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει ενημερωθεί για κάποιο περιστατικό σε παραλία της Ιεράπετρας και της ευρύτερης περιοχής, τη στιγμή που καθημερινά χιλιάδες λουόμενοι κατακλύζουν καθ’ όλη την καλοκαιρινή περίοδο τις ακτές της Ιεράπετρας, της νήσου Χρυσής και των γύρω περιοχών.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε « μετά και τα όσα αναφέρθηκαν από τον Λιμενάρχη, πλωτάρχη, κ. Ιωάννη Παπαδάκη, με αίσθημα ευθύνης διαβεβαιώνουμε τους πολίτες και τους επισκέπτες για την ασφάλεια των Ιεραπετρίτικων ακτών»  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook