Οι ηλεκτρονικές πληρωμές έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια, με σκοπό να την κάνουν πιο εύκολη και ευέλικτη. Πλέον, η χρήση των μετρητών φθίνει χρόνο με το χρόνο και ίσως σύντομα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα να αποτελούν μουσειακό είδος.

Μετά την επιβολή των capital controls, οι ηλεκτρονικές πληρωμές σημείωσαν ραγδαία αύξηση και ήδη εκτιμάται ότι ο τζίρος των συγκεκριμένων συναλλαγών, θα αγγίξει φέτος τα 16 – 17 δισ. ευρώ από 11,5 δισ. ευρώ το 2015, ενώ τα τερματικά αποδοχής καρτών θα ξεπεράσουν τα  300.000 έναντι 220.000 το 2015 και 130.000 το 2014.

Τις εξελίξεις επιταχύνουν δε,  οι σχεδιασμοί του υπουργείου Οικονομικών, που κινούνται στη λογική της υποχρεωτικής χρήσης καρτών για εταιρικές συναλλαγές αλλά και στις συναλλαγές ιδιωτών.

Το σίγουρο είναι ότι οι συναλλαγές μας θα αλλάξουν μορφή και μάλιστα σύντομα.  Είναι μια «βίαιη» προσαρμογή στα σύγχρονα πρότυπα συναλλαγών.

Δεν είναι τυχαίο ότι  ένας από τους πλέον αναπτυσσόμενους τομείς της τελευταίας δεκαετίας  είναι το Financial Technology, δηλαδή τεχνολογίες στον χρηματοοικονομικό τομέα. Ήδη, μεγάλες εταιρείες παγκοσμίως αλλά και funds, επενδύουν δισεκατομμύρια δολάρια, στον κλάδο συγκλίνοντας με τις σύγχρονες ανάγκες των επιχειρήσεων και ιδιωτών.

Χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και έχοντας την ικανότητα να αφουγκράζεται τις ανάγκες των πελατών, το myPOS αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού βοηθώντας τις επιχειρήσεις να δέχονται πληρωμές από τους πελάτες τους, προσφέροντας ταυτόχρονα  ένα ευρύ φάσμα προϊόντων με έμφαση στην ασυναγώνιστη υποστήριξη και εξυπηρέτηση πελατών.

Οι πελάτες είναι όλο και πιο απαιτητικοί και έχουν κάθε δικαίωμα να είναι, απαιτώντας όλους τους διαθέσιμους τρόπους πληρωμών, ενώ οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να προσπαθούν να καλύψουν αυτές τους τις ανάγκες.

Το να βγάλεις από το πορτοφόλι μια κάρτα για να πληρώσεις, πολύ σύντομα θα αποβεί ξεπερασμένο με την εμφάνιση της Τεχνολογίας Πληρωμών NFC σε όλες τις χώρες, προκαλώντας τις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν με ενσωμάτωση αυτών των νέων τεχνολογιών.

Το myPOS έχει σχεδιαστεί για επιχειρήσεις όλων των τύπων και μεγεθών. Διαθέτει γρήγορη διαδικασία εγγραφής, απλά με την δημιουργία ενός λογαριασμού, και περιλαμβάνει ενεργοποίηση του Τερματικού Πληρωμών myPOS και χρήση myPOS Επαγγελματικής Κάρτας, καθιστώντας την επιχείρηση έτοιμη να δέχεται πληρωμές με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, σε ελάχιστο χρόνο.

Οι επιχειρήσεις πλέον διαθέτουν ένα σύγχρονο εργαλείο αποδοχής πληρωμών με τον πιο απλό, διαφανή, αποτελεσματικό και οικονομικό τρόπο, γεγονός που βελτιώνει τις ταμειακές τους ροές και βοηθά στην αύξηση των πωλήσεων τους.

Το myPOS υποστηρίζει επίσης Πληρωμές Online, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να λειτουργούν e-shop στη δική τους ιστοσελίδα, χρησιμοποιώντας γνωστές πλατφόρμες ή αποστέλλοντας συνδέσμους πληρωμής στους πελάτες τους.

Με τους παραπάνω τρόπους, οι επιχειρήσεις αποκτούν άμεσες λύσεις, αφού μπορούν να δέχονται πληρωμές από όλες τις γνωστές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

Μετά την επιβολή των capital controls, ειδικά οι τουριστικές επιχειρήσεις μπορούν πλέον και απολαμβάνουν  τις υπηρεσίες  του myPOS,  με βασικό πλεονέκτημα την άμεση εκκαθάριση και διαθεσιμότητα των εισπράξεων μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, χωρίς τις καθυστερήσεις  λόγω αποστολής πακέτου.

Οι παραδοσιακοί  τρόποι αποδοχής πληρωμών αλλάζουν συνεχώς και αν θέλεις η επιχείρηση σου να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις, θα πρέπει να προσαρμοστείς.

Ο κόσμος των ηλεκτρονικών πληρωμών ανοίγεται μπροστά σου!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook