Το χρυσό μετάλλιο, που συνοδεύτηκε από ατομικό ρεκόρ, στα 400μ. επιφάνεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Τεχνικής Κολύμβησης, αποτελεί το ιδανικό φινάλε για την καριέρα του Αντώνη Τσουρουνάκη.

Αυτό υποστήριξε σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο 28χρονος αθλητής του Ν.Ο. Χανίων, που ακολούθησε τα χνάρια του αδερφού του Γιάννη, ανεβαίνοντας κι αυτός στο πρώτο σκαλί του βάθρου παγκοσμίου πρωταθλήματος όπως κι ο αδερφός του το 2007 στο Μπάρι.

Αναλυτικά όσα είπε μετά τον θρίαμβό του στον Βόλο: «Είμαι τόσα χρόνια στο χώρο, αλλά αντιμετωπίζαμε συνεχώς προβλήματα. Φέτος μπήκαμε νωρίς για προετοιμασία στην 50άρα πισίνα, κάναμε σωστή προετοιμασία και ουσιαστικά πετύχαμε αυτό που έκαναν οι άλλοι που έπαιρναν τα χρυσά. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος μ’ αυτήν την επιτυχία. Έκανα και ατομικό ρεκόρ, στα 28 μου χρόνια. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να κλείσω την καριέρα μου. Το έχω αποφασίσει. Ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που με στηρίζει, τον προπονητή μου Ηλία Καλαμαρίδη, τον διατροφολόγο μου και όλους όσοι πίστεψαν σε μένα. Επόμενος στόχος το 200άρι και ό,τι καλύτερο κι εκεί. Μεγάλη σημασία ότι έγινε στη χώρα μας, αλλά και ότι έρχεται σε αυτή τη στιγμή. Δείτε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα παρότι το παγκόσμιο ρεκόρ είναι ένα δευτερόλεπτο και κάτι μακριά».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook