Νέα μελέτη σχετικά με την επίδραση των μηχανών αναζήτησης – όπως το Google- στην ζωή μας, δείχνει ότι αυτές αλλάζουν το μυαλό μας! Σύμφωνα με ψυχολόγους των πανεπιστημίων Κολούμπια και Χάρβαρντ, ο τρόπος με τον οποίο ο εγκέφαλός μας \”αποθηκεύει\” τις πληροφορίες έχει αλλάξει σημαντικά εξ αιτίας της πεποίθησης ότι μπορούμε να βρούμε σχεδόν για όλα, την απάντηση online!

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το Internet αποτελεί πλέον αυτό που αποκαλούμε \”μεταβατική μνήμη\”, δηλαδή εξωτερικές αναμνήσεις, οι οποίες δεν βρίσκονται στο μεν μυαλό μας αλλά ξέρουμε οτι μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε αυτές.

\”Ουσιαστικά η μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου, αναδιοργανώνουν τον τρόπο με τον οποίο θυμόμαστε. Ετσι ο εγκέφαλός μας βασίζεται όλο και περισσότερο στο Internet σχεδόν κατά τον ίδιο τρόπο με τον οποίο βασίζεται στη μνήμη ενός φίλου ή συνεργάτη για ορισμένες πληροφορίες\”, εξηγεί η Μ. Σπάροου, από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Η έρευνα, αποκάλυψε μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της μνήμης μας. Όπως λένε οι ειδικοί, έχουμε πλέον την τάση να ξεχνάμε τα πράγματα που είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να βρούμε στο Διαδίκτυο, ενώ αντιθέτως προσπαθούμε να θυμόμαστε αυτά για τα οποία ξέρουμε ότι δεν θα βρούμε πληροφορίες online. Επίσης θυμόμαστε καλύτερα το πού μπορούμε να βρούμε μία πληροφορίας στο Internet, παρά αυτό καθαυτό το περιεχόμενό της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook