Ο άνδρας με το καρό πουκάμισο που καθόταν στις πίσω σειρές της αίθουσας όπου κατέθετε ο Ρούπερτ Μέρντοκ, σηκώθηκε την ώρα που οι βουλευτές απηύθυναν στον Αυστραλό μεγιστάνα τις τελευταίες ερωτήσεις, τον πλησίασε και του έριξε ένα πιάτο γεμάτο αφρό είναι ο Τζόναθαν Μέι-Μπόουλς, γνωστός ως Τζόνι Μαρμπλς.

Στο προφίλ του στο tweeter, σύμφωνα με άρθρο του tanea.gr, αυτοχαρακτηρίζεται ως «κωμικός και ακτιβιστής» και μάλιστα έστελνε tweets από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στην αίθουσα έως και μερικά δευτερόλεπτα πριν από την επίθεση, οπότε και έγραψε: «Αυτό που κάνω τώρα είναι καλύτερο από οτιδήποτε άλλο έχω κάνει μέχρι σήμερα».


\"\"

Η 42χρονη σύζυγος του Μέρντοκ, Ουέντι, ήταν η πρώτη που προσπάθησε να τον προστατεύσει και φάνηκε να χτυπά με την παλάμη της τον Μαρμπλς δυνατά, πριν προλάβουν να αντιδράσουν οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στην αίθουσα.

Ο Μαρμπλς είναι μέλος του δικτύου ακτιβιστών UK Uncut, το οποίο πάντως έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση του. «Αυτή ήταν η πράξη ενός ανθρώπου», δήλωσε εκπρόσωπος της ομάδας. «Κανείς μας δεν γνώριζε κάτι σχετικό».

Ο Μπαρμπλς διατηρεί και μπλογκ με το όνομα «Anarchish» και τίτλο: «Επειδή το κράτος δεν πρόκειται να διαλυθεί μόνο του».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook