Γιατί άρχισε πάλι το κάπνισμα η Πρώτη Κυρία της Βρετανίας – Τι αποκάλυψε για τον Ντέιβιντ Κάμερον ο πρώην λογογράφος του

Όταν την Παρασκευή το πρωί ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε ότι μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την αποχώρηση της χώρας του από την Ευρωπαϊκή Ένωση εκείνος θα εγκαταλείψει την θέση του μέσα στο φθινόπωρο, η σύζυγός του Σαμάνθα έστεκε θλιμμένη λίγα βήματα πιο πέρα.

Η Σαμάνθα Κάμερον τα έξι χρόνια που ο σύζυγός της είναι πρωθυπουργός στην Βρετανία βρίσκεται πάντα στο πλευρό του και όλο το διάστημα πριν την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την έξοδο ή όχι της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκείνη είχε τόσο άγχος που άρχισε πάλι το κάπνισμα.

Όπως δήλωσαν φίλοι της Πρώτης Κυρίας της Βρετανίας στην εφημερίδα «The Sunday Times» η Σαμάνθα Κάμερον ήταν καπνίστρια στο παρελθόν, αλλά είχε καταφέρει τα τελευταία χρόνια να κόψει το τσιγάρο. Όμως, σύμφωνα πάντα με τους φίλους της, το χρονικό διάστημα πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα για Brexit, η σύζυγος του Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος είχε υποστηρίξει με σθένος την παραμονή της χώρας του στην ευρωπαϊκή οικογένεια, άρχισε πάλι να καπνίζει εξαιτίας του άγχους που την διακατείχε για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

«Η Σαμ ήταν τόσο αγχωμένη με όλα αυτά που άρχισε πάλι το κάπνισμα. Στην πραγματικότητα δεν καπνίζει, αλλά το στρες την οδήγησε στο τσιγάρο. Θέλει να το αφήσει μετά το δημοψήφισμα», δήλωσαν οι φίλοι της Σαμάνθα Κάμερον.

Οι φίλοι της Πρώτης Κυρίας της Βρετανίας, που τα βρετανικά μέσα συνήθως αποκαλούν «Σαμ Καμ», δήλωσαν ότι εκείνη στέκεται δίπλα στον Ντέιβιντ Κάμερον σαν βράχος και όταν εκείνος ανήγγειλε την αποχώρησή του από την Ντάουνινγκ Στριτ το Φθινόπωρο, η σύζυγός του ήταν δακρυσμένη. Ο ίδιος ο Κάμερον έδειχνε ψύχραιμος μπροστά στις κάμερες την Παρασκευή το πρωί και παραδέχθηκε ότι «αυτό το πλοίο χρειάζεται νέο καπετάνιο», μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Όταν τελείωσε τις δηλώσεις του ο Βρετανός πρωθυπουργός πήρε το χέρι της συζύγου του και το ζευγάρι κατευθύνθηκε στην πρωθυπουργική κατοικία. Τι έγινε όμως όταν έκλεισε η πόρτα του νούμερου 10 της Ντάουνινγκ Στριτ; 

Ο Ian Birrell, δημοσιογράφος και πρώην λογογράφος του Κάμερον, αποκάλυψε στην Daily Mail, ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός όταν έκλεισε την πόρτα πίσω του ήταν πολύ συγκινημένος.

Όπως αναφέρει ο Birrell, που ήταν παρών μαζί με λίγους φίλους του Βρετανού πρωθυπουργού και με μερικούς ανώτατους κρατικούς υπαλλήλους στην πρωθυπουργική κατοικία, όλοι έκλαψαν πίσω από τις κλειστές πόρτες και ο Ντέιβιντ Κάμερον άρχισε και εκείνος να κλαίει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook