Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του δήμου Ηρακλείου, το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο Ηρακλείου (Καπετανάκειο) συμπράττουν και παρουσιάζουν τη μουσικοθεατρική παράσταση «Ωραία μου κυρία», στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Δημιουργώντας … επί σκηνής», την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 και ώρα 20:30 στην Πύλη Βηθλεέμ. Πρόκειται για διασκευή του έργου του Μπέρναρντ Σω.

Σύμφωνα τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς της μαθητικής θεατρικής ομάδας, στην επιλογή της μουσικής επένδυσης και των χορογραφιών διατηρήθηκαν με μεγάλο σεβασμό η ιστορική-κοινωνική ατμόσφαιρα της εποχής όπως και οι περισσότερες αυθεντικές μουσικές συνθέσεις της πρώτης παράστασης το 1956. 

Έτσι, μέσα από τη μουσική και το χορό, ένα έργο κλασσικό αποκτά νέα πνοή και δυναμική.  Στην παράσταση συμμετέχουν μαθητές όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου ενώνοντας τις δυνάμεις τους σε ένα δύσκολο και απαιτητικό εγχείρημα. Υπεύθυνες καθηγήτριες της παράστασης είναι από το Γυμνάσιο:  Πιταροκοίλη Μαρία,  Δαμουλάκη Κατερίνα και από το Λύκειο: Τζερμιά Μαρία,  Βαρσάμη Ευγενία και Καμπαναράκη Ελένη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook