Η σύγκλιση της πρώτης περιφερειακής συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Κρήτη – που προγραμματίζεται για τις 27 Ιουλίου – η συμμετοχή στελεχών σε τομείς πολιτικής δράσης, ζητήματα πολιτικά και οργανωτικά, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στα γραφεία του κόμματος στο Ηράκλειο.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν τα μέλη της κεντρικής επιτροπή, τα μέλη της ομάδας πρωτοβουλίας και της νεολαίας και η συντονιστική επιτροπή.

Την αρχική τοποθέτηση έκανε το μέλος του πολιτικού συμβουλίου κ. Αποστόλης Σφακιανάκης ο οποίος ενημέρωσε τα στελέχη για τις πρόσφατες αποφάσεις που έλαβε το Πολιτικό Συμβούλιο.

Η ατζέντα της συζήτησης περιελάμβανε την πολιτική ενημέρωση, ενημέρωση για τα οργανωτικά καθώς και την δραστηριοποίηση των στελεχών στα όργανα που αποφασίστηκαν μετά το ιδρυτικό συνέδριο.

Το βάρος δίνεται στη συμμετοχή των μελών στους είκοσι δύο τομείς πολιτικής δράσης που ορίστηκαν από το κόμμα. Διαδικασία που ανοίγει και κρατά επί της ουσίας ανοικτό το διάλογο μεταξύ των στελεχών και φίλων του κόμματος με τα κέντρα λήψης αποφάσεων για τη διαμόρφωση των πολιτικών θέσεων , καθώς όπως τονίστηκε η Δημοκρατική Συμμαχία είναι ένας νέος πολιτικός σχηματισμός που σέβεται και ακούει τις απόψεις της βάσης του, τις οποίες λαμβάνει υπόψη του στη διαμόρφωση της πολιτικής του.

Άλλωστε αυτός είναι ο στόχος και των περιφερειακών συνδιασκέψεων που ήδη ξεκίνησαν στο λεκανοπέδιο Αττικής και στις έδρες των περιφερειών.

Όπως τόνισε ο κ. Σφακιανάκης «η σύγκλιση των περιφερειακών συνδιασκέψεων αποφασίστηκε από το πολιτικό συμβούλιο ως μέσο επικοινωνίας τόσο μεταξύ των στελεχών όσο και για την ενημέρωση της κοινής γνώμης για τις πολιτικές θέσεις του κόμματος».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που διήρκησε περισσότερες από δύο ώρες τα στελέχη που παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν τις απόψεις τους, τις προτάσεις τους ακόμα και τις ενστάσεις τους, όσον αφορά στην κοινή στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί στο εξής, λόγω και των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων.

Η περιφερειακή συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο στο τέλος του μήνα θα επικεντρωθεί στην στρατηγική επικοινωνίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, στα σημεία πολιτικού λόγου, καθώς και στο οικονομικό σχέδιο που προτείνει η Δημοκρατική Συμμαχία.

Τέλος σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στις προσπάθειες της προέδρου κ. Ντόρας Μπακογιάννη η οποία με τις προτάσεις και τις θέσεις της, εννέα μόλις μήνες μετά την ίδρυση της Δημοκρατικής Συμμαχίας, διαδραματίζει ήδη σημαντικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα και στη διαμόρφωση της πολιτικής ατζέντας, ενώ ήδη πολλές από αυτές έχουν υιοθετήσει τα πολιτικά κόμματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης αυτή τη στιγμή είναι η μόνη αρχηγός κόμματος που διατηρεί υψηλό κύρος πολιτικό και προσωπικό σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook