Η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, θα πρέπει να είναι έτοιμη να δεχτεί την υποβάθμιση της πιστοληπτικής της αξιολόγησης «ΑΑΑ» για να συμβάλει στη διάσωση της νομισματικής ένωσης, εκτιμά στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ο επικεφαλής ανάλυσης αγορών της Lloyds, Charles Diebel, και αναδημοσιεύει σήμερα το capital

«Όταν κάποιος μπαίνει σε μία ένωση, θα πρέπει να έχει συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν και υποχρεώσεις», τονίζει, προσθέτοντας ότι η Γερμανία θα πρέπει να κάνει μία ανάλυση κόστους-οφέλους για το τι θα της κοστίσει αν δεν βοηθήσουν».

Ενδεχόμενη διάσπαση της Ευρωζώνης θα ήταν «κατακλυσμικό σενάριο» ενώ η υποβάθμιση της αξιολόγησης «ΑΑΑ» του γερμανικού χρέους συνεπάγεται μείωση των credit swaps κατά μόλις 30-50 μονάδες βάσης, σύμφωνα με τον αναλυτή της Lloyds.

«Αυτό είναι πολύ καλύτερο από τα προβλήματα που θα προκύψουν στο σύνολο του τραπεζικού συστήματος από τη διάσπαση του ευρώ», υπογραμμίζει. «Αν δείτε που διαπραγματεύονται τα ευρωπαϊκά swaps, στην ουσία είναι ούτως ή άλλως υποκατάστατα των γερμανικών ομολόγων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook