Τελευταία ενημέρωση 15:05

Στα δικαστήρια βρέθηκαν σήμερα οι δήμαρχοι Καντάνου – Σελίνου και Κισάμου για την εκδίκαση της υπόθεσης με το Ελαφονήσι και τον “πόλεμο” που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δήμων για τα ομπρελοκαθίσματα.

Τον Μάΐο, ο δήμος Καντάνου Σελίνου είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος του δήμου Κισάμου για την τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων στην παραλία Βουλισμένη. Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά τα συνεργεία τοποθέτησαν ομπρελοκαθίσματα  σε έκταση που σύμφωνα με ισχυρισμούς του δήμου Καντάνου Σελίνου,  βρίσκεται εντός του διοικητικού ορίου του Δήμου χωρίς την απαιτούμενη άδεια του τμήματος περιβάλλοντος και της αρχαιολογίας.

Το πρωί ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης στο Ειρηνοδικείο Χανίων, η οποία διεκόπη λίγο πριν τις 11, καθώς η Ειρηνοδίκης ζήτησε από τους δημάρχους την υποβολη νέων εγγράφων για την υπόθεση καθώς και να κάνουν μια προσπάθεια συμβιβασμού.

Τελικά αργά τυο μεσημέρι τους ανακοίνωσε πως εαν δεν υπάρξει κάποιος συμβιβασμός θα εξδόσει την απόφασή της επι των προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων την Τετάρτη και εαν συνεχιστεί η διαμάχη η υπόθεση θα παραπεμφθεί σε τακτική δικάσιμο πιθανότατα την Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο, η κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου “επενέβη” στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δήμων, ζητώντας με έγγραφο της από τον δήμο Κισάμου,  την άμεση απομάκρυνση των ομπρελοκαθισμάτων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook