Μία 17χρονη κοπέλα, που ήταν έγκυος στον πέμπτο μήνα, αλλά έχασε το έμβρυο, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ, με συμπτώματα της νέας γρίπης.

Η νεαρή κοπέλα, που θεωρείται ως ύποπτο κρούσμα του ιού Η1Ν1, εισήχθη στο νοσοκομείο σε πολύ σοβαρή κατάσταση και με το έμβρυο που κυοφορούσε στην 22η εβδομάδα κύησης νεκρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοπέλα, που έχει ιστορικό σακχαρώδη διαβήτη, πήγε στο νοσοκομείο το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ενώ ήταν ήδη σε διαβητικό κώμα.

Οι γιατροί της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ διαπίστωσαν ότι το 22 εβδομάδων έμβρυο που έφερε ήταν νεκρό. Μετά την αποβολή, η κοπέλα μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων για την επιβεβαίωση ότι πρόκειται για ένα ακόμη κρούσμα του γρίπης Η1Ν1 αναμένονται αύριο.

Οι γιατροί δε μπορούν να απαντήσουν στο ερώτημα αν ο θάνατος του εμβρύου οφείλεται στον σακχαρώδη διαβήτη, που ήταν αρύθμιστος, ή σε ενδεχόμενη νέα γρίπη, της οποίας τα συμπτώματα παρουσιάζει.

Στο μεταξύ, σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται εδώ και δέκα ημέρες στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ και η 48χρονη γυναίκα από την Ιεράπετρα, η οποία έχει προσβληθεί από τη νέα γρίπη. Κρίσιμη, αλλά σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του 40χρονου, επίσης Ιεραπετρίτη, που νοσηλεύεται από τις 22 Ιανουαρίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.
 
Αύξηση κρουσμάτων

Συνεχή αύξηση των κρουσμάτων της νέας γρίπης αναμένει το ΚΕΕΛΠΝΟ στη χώρα μας έως το τέλος Φεβρουαρίου. Όπως εκτιμάται, το στέλεχος (Η1Ν1)2009 της πανδημικής γρίπης αναμένεται να προσβάλει μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, ιδιαίτερα λόγω της έλλειψης ανοσίας σε ένα σημαντικό ακόμη ποσοστό του γενικού πληθυσμού της χώρας.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ επισημαίνοντας ότι ο εμβολιασμός αποτελεί το πιο σημαντικό μέτρο πρόληψης της γρίπης, τονίζει την ανάγκη συνέχισης του εμβολιασμού κατά προτεραιότητα των ομάδων του πληθυσμού με κίνδυνο εμφάνισης επιπλοκών από τη γρίπη, αλλά και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και οποιουδήποτε ατόμου επιθυμεί να εμβολιαστεί με το εποχικό εμβόλιο της γρίπης.

Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ τονίζει την ανάγκη συνεχιζόμενου εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων καθ\’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα.
Το εποχικό εμβόλιο 2010-2011 προφυλάσσει πολύ ικανοποιητικά από τα κυκλοφορούντα στελέχη της γρίπης (Α(Η1Ν1), Α(Η3Ν2) και Β).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook