Το πλήρες πρόγραμμα του 1ου Παγκρήτιου Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη καθ΄ οδόν»:

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΛΕΡΓΩΝ (Δημαρχείο)
19.30 – 20.30:  Oι βιρτουόζοι Leonard Sopi (βιολί) και Μανώλης Σγουρίδης (βιολοντσέλο) σας καλωσορίζουν με τον μελωδικότερο τρόπο στο φεστιβάλ, στο προστύλιο της Loggia.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ (Λιοντάρια)
20.30: Η πρώτη έκπληξη! Δεν θα σας προετοιμάσουμε. Φροντίστε απλώς να είστε εκεί, για να απολαύσετε κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά στο Ηράκλειο!                                                         
20.40: Η δεύτερη έκπληξη! Θα την αντιληφθείτε αν είστε στην πλατεία, αλλά και πάλι δεν θα σας την αποκαλύψουμε.
20.50: Πορεία “μετά μουσικής”, ξυλοπόδαρου, ζογκλέρ και άλλων τινών, προς την πλατεία Ελευθερίας μέσω της οδού Δαιδάλου.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
21.00: Η τρίτη έκπληξη! Την οργάνωσαν για σας η “ΚΡΗΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ”, του Νίκου Αντωνακάκη, η “ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΛΑΤΣΑΤΙΑΝΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ” και η “ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΑΛΙΩΝ”.

Κηρύσσεται η έναρξη του Φεστιβάλ. Αναγγελία βραβείου.

21.15: “ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΑΓΙΚΗ”: Μουσικοχορευτική παράσταση, με αμέτρητες πλέον εκπλήξεις.
Σκηνικά: Άννα Μαχαιριανάκη (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών). Παρουσίαση: Γιωργής Τσαμπουράκης. Πιάνο: Ορέστης Κουσαθανάς. Συμμετέχουν: “ΠΡΑΞΗ ΤΕΧΝΗΣ ΙΜΕΡΟΣ”, Νεανική χορωδία Περιφ. Ενότητας Κρήτης, υπο την διεύθυνση της Λένας Χατζηγεωργίου, Γκίκας Μιχαήλος, Μαρία Αλεβίζου, Μάνος Χριστοφακάκης, Γιάννα Νικολάου, Κωστής Αβυσσινός, το φωνητικό σύνολo “QUATRO ACCADE- MICO” του Σύγχρονου Ωδείου Κρήτης, υπο την διεύθυνση της Μαρίας Παπαγιαννάκη, Μουσικό σχήμα 8, Ομάδα βραζιλιάνικων κρουστών “BATALA CRETA”, χορευτές των σχολών: “NENA’S ACADEMY”, DUENTE DANCE ACA- DEMY,“DANCE HOUSE”, μέλη των “FRANTIC FREAKS  PRODUCTIONS” και των “ACTIVE FLOW ENTERTAINMENT”.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ (δίπλα στο “Mαρίνα”)
Κλείστε τη βραδιά στο λιμάνι. Τα “Στρατάκια” (Νίκος και Γιώργος Στρατάκης) έχουν ήδη αρχίσει να παίζουν στα πλαίσια του 4ημερου θαλασσινών εκδηλώσεων που οργανώνει, υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου, ο Παγκρήτιος Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου).

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ

BΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ  (Λιοντάρια)
Πρωί
10.00 – 12-00: Ξεκινήστε με ό,τι καλύτερο: Beethoven, Schubert, Albeniz, Granados, Ludovico Enaudi και κλασική Latin-Αmerican μουσική. Στο πιάνο η Jessie De Bellis, από την Ουρουγουάη.
12.00 – 13.00: Συνεχίστε με κέφι! Μαθητές και καθηγητές του “LAB MUSIC EDUCATION” σας …εκπαιδεύουν στη μοντέρνα μουσική. Αν δεν τους προλάβετε εδώ, θα τους βρείτε αμέσως μετά στην πλατεία Αγίου Τίτου.
Απόγευμα-βράδυ
19.00 – 20.30: Τα Λιοντάρια …χορεύουν: Street party και Swing party, με τις χορευτικές ομάδες του Πανεπιστημίου Κρήτης. Θα μάθετε Χιπ-χοπ, Brakedance, Swing και ό,τι άλλο βάλει ο …νούς τους! Στην κονσόλα ο Πέτρος Παναγιωτίδης και η Κωνσταντίνα Σταυροπούλου. Μέλη της “DUENTE DANCE ACADEMY” συμβάλλουν στο Χιπ-χοπ.
20.40 – 21.30: Επιστροφή στα καθ’ ημάς:  Ο Δημήτρης Ζαχαριουδάκης (Χαϊνης), ο Ισίδωρος Παπαδάκης και ο Μιχάλης Σταυρακάκης (Χαϊνης) σας περιμένουν να τραγουδήσετε μαζί τους έντεχνα παραδοσιακά, ελληνικά τραγούδια.
ΚAI BΙΒΛΙΑ  …“ΚΑΘ’ ΟΔΟΝ”!
Η “ΒΙΚΕΛΑΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ” συνεισφέρει στο φεστιβάλ με ένα Bazaar των εκδόσεών της,  που θα λειτουργεί στο ισόγειο του κτιρίου της όλο το τριήμερο, από τις 8.30 έως τις 15.00.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΤΙΤΟΥ
Πρωί
11.30: O εικαστικός Μανώλης Σπανάκης ετοιμάζει όλο το πρωί ανθρώπινα …αγάλματα!
11.30 – 12.30: H Kωνσταντίνα Σταυροπούλου παίζει στο πιάνο κλασικά κομμάτια από τον ρομαντισμό και τον Μendels- sohn μέχρι τον 21 αίωνα και τον Phillip Glass!             
13.00 – 14.00: Το “LΑΒ ΜUSIC EDUCATION” συνεχίζει την …εκπαί- δευσή σας στη μοντέρνα μουσική.

Απόγευμα-βράδυ
19.00 – 19.05: Xορευτικά από μέλη της “ΝENA’S ACADEMY”.
19.05 – 19.30: “Pic Nιc”: Mουσικοχορευτική performance, από την ομάδα “CΗΕΕΚ ΤΟ CHEEK”. Μουσική επένδυση, κιθά- ρα: Γιώργος Σταυράκης. Σκηνική επεξεργασία, χορο- γραφία: Θάλεια Δήτσα, Κάκια Καλαντζίδου. Σύλληψη ιδέας, ερμηνεία: Κάκια Καλαντζίδου.
19.30 – 20.15: Συναυλία με τη “LOCRIAN BRASS BAND”. Jazz, pop, rock και μουσική από τον κινηματογράφο. Πρώτο τρομπόνι: Μανώλης Σφακιανάκης, δεύτερο τρομπόνι: Κώστας Παλιός, τρίτο τρομπόνι Θανάσης Λεοντάκης, τούμπα: Μπάμπης Παλιός, κόντρα μπάσο: Μανώλης Παπα- δάκης, ντράμς: Νίκος Παγωμένος.
20.30 – 22.00: Η Νεανική συμφωνική ορχήστρα, η Παιδική και η Νεανική χορωδία του “ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΩΔΕΙΟΥ” ερμη- νεύουν έργα Φραγκίσκου Λεονταρίτη, Νίκου Σκαλ- κώτα, Διονυσίου Λαυράγκα, Γιάννη Ιωαννίδη, Μιχάλη Αδάμη, Μάνου Χατζιδάκι κ.ά. Η συναυλία εντάσσεται στα πλαίσια διετούς αφιερώματος του Ωδείου στο έργο των Ελλήνων συνθετών, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Διεύθυνση χορωδιών: Άρης Σφακιανάκης. Διεύθυνση ορχήστρας: Μπάμπης Παλιός. Εξάρχων ορχήστρας: Μιχάλης Σπυρι- δάκης, Μουσική επιμέλεια: Μαρίνα-Μαρία Μπιλμέζη.
22.00 – 23.00: Στιγμές μαγείας από το CIRCUS ART ENTER -TAINMENT.
 
Παράλληλες Εκδηλώσεις

18.30 – 23.00: “Soul art game”: Ένα παιχνίδι ψυχής και τέχνης.  Ξετυλίξτε τον προσωπικό σας μίτο και φτιάξτε το “Κόκκινο κύμα”- ένα γλυπτό από νήμα, που θα μείνει στην πόλη.
Επιστημονικός υπεύθυνος: Νίκος Σιαφάκας, Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής. Έμπνευση-συντονισμός: Ιωάννα Γιάνναρη (MA/Arts Management). Μετέχουν: Ρίτα Παπαδάκη, Κλινική Ψυχολόγος, Σταυρούλα Ανδρεαδά- κη, Συστημική Ψυχολόγος (μέλος EFTA) και “Ομάδα Δράσης 17”.
Το παιχνίδι συνεχίζεται όλο το βράδυ, παράλληλα με τις υπόλοιπες εκδηλώσεις της πλατείας.

ΠΑΡΚΟ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΥ
Πρωϊ
10.00: Ο γλύπτης Αναστάσης Λεόνογλου αρχίζει να φτιάχνει “δάκρυα” από νήμα και μικτά υλικά, αποδίδοντας εικαστικό φόρο τιμής σε κάθε τι που χάνεται: Αγάπη, πατρίδα, φύση και τόσα άλλα..! Τίτλος του έργου: “Σταγόνες” (“Drops”).
12.00: “Koυρελομαζώματα – Υφαντοσκορπίσματα”, με την Ευανθία Λιναρδάκη. Ένα βιωματικό-εκπαιδευτικό παιχνίδι για την υφαντική. Η κα Λιναρδάκη καλεί τους μικρούς της φίλους να παραστούν, γιατί θα χρειαστεί περίπου 20 παιδιά για να φτιάξει, μεταζύ άλλων, και μιαν αράχνη από νήμα.
13.30 – 14.00: Η Μαρία-Αγγελική Ποπέσκου τραγουδά με συνοδεία ποπ μουσικής.
14.00 – 14.30: Η 15χρονη Μαρία-Γιασμίν Σκουτέλη, με την κιθάρα της, τραγουδά ελληνικές και ξένες συνθέσεις.

Απόγευμα –βράδυ
19.00 – 20.00: “FAMILY MUSICALITY”: Μουσικά παιχνίδια για γονείς, βρέφη και παιδιά έως 6 ετών. Υπεύθυνος ο Δρ. Δημήτρης Αντωνακάκης.
20.00 – 20.45: Η Νεανική Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Κρήτης, υπό τη διεύθυνση της Λένας Χατζηγεωργίου. Στο πιάνο ο Νίκος Βλαζάκης.
21.00 – 22.30: Η Μαρία Κοπανάκη σε έντεχνο ελληνικό και ξένο τραγούδι, με τη συνοδεία του Ανδρέα Παπαδάκη (πιάνο) και της Τατιάνας Αναγνωστάκη (βιολί).
Παράλληλες Εκδηλώσεις
Επισκεφθείτε την έκθεση χειροτεχνημάτων. Θα παραμείνει ανοικτή σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ. Εδώ, παράλληλα με τα έργα που εκθέτουν:
Η Λιάνα Σταρίδα, η Μαρία Κακεπάκη και η Μαρία Κουρκουνάκη διδάσκουν την τέχνη του μακραμέ.
Η Ερήνη Φωτιάδη αποδεικνύει έμπρακτα πως “και τα κουρέλια έχουν ψυχή”!
Η Μάρω Κορνιλάκη σας μυεί στην τέχνη της μικροϋφαντικής.
Η Δήμητρα Παπαδάκη διδάσκει κοπανέλι, από τις 10.00
το πρωί και από τις 17.30 ως τις 20.00 το απόγευμα.
Η Eλένη Φαντάκη σας δείχνει πως γίνονται οι κρητικές παραδοσιακές φορεσιές.
Η Δήμητρα Σπανάκη κατασκευάζει μπροστά σας ένα βιτρώ.
Η Μαρία-Ελένη Μωραϊτοπούλου, η Κατερίνα Μαρκάκη και η Αλεξάνδρα Σπυριδάκη σας μυούν στην τέχνη  της κοσμηματοποιϊας.
Η Πάτρα Ρουσάκη (Εργαστήριο “AΓΝΥΘΑ”), σας καλεί να μάθετε υφαντική στους μικρούς ξύλινους αργαλειούς της.
Η Άρτεμις Μπαλαμούτσου, σας δείχνει πώς φτιάχνει  κοσμήματα από κουκούλι μεταξοσκώληκα.
Η Στέλλα Σωμαράκη, σας μυεί στην κατασκευή κοσμημάτων με βελονάκι και σύρμα.
Η Πωλίνα Πουλορίνη, δίπλα στα κεραμικά της, διδάσκει παραδοσιακούς χορούς απ’ όλη την Ελλάδα.
Η Ευαγγελία Ζερβάκη, σας εισάγει στην τέχνη της μικρογλυπτικής.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Πρωϊ
12.00 – 13.00: Το κουκλοθέατρο “ΠΑΤΑΤΡΑΚ” παρουσιάζει τον “Σωτήρη τον Φακίρη”.  Μετά από ένα μακρινό ταξίδι ο Σωτήρης ονειρεύεται ένα ζεστό πιάτο φακές. Μαγικά κόλπα, φίδια που χορεύουν, πολύ μουσική και κωμικές σκηνές που διαδέχονται η μία την άλλη.
Απόγευμα-βράδυ
18.00 – 19.30: “Παιχνίδια του χθες” (για παιδιά 4-12 ετών). Αναβίωση παιχνιδιών που αγάπησαν γενιές και γενιές, από τα μέλη του 4ου ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. Α.Π.Η Αγίου Ιωάννου και την Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου (“ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ”).
9.30 – 21.00: “Παιχνίδια απ’ όλο τον κόσμο” (για παιδιά 8-12 ετών), που σχεδίασε η διεθνής οργάνωση “Καλούμπα” και κατασκεύασαν γονείς και εκπαιδευτικοί του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, σε συνεργασία με το ΚΕΣΑΝ Ηρακλείου. Συνδιοργανωτές: Εθελοντές Παιδείας Δ. Η., 8ο Δημ. σχολείο,  ΚΕΣΑΝ Ηρακλείου.
21.00 – 22.00: Ο Εναλλακτικός πολιτιστικός Σύλλογος «ΧΡΥΣΑΛΛΙΔΑ» σας καλεί για μια «Γιόγκα γέλιου».
22.00 –  23.00: “Η κρίση που ζω”. Θεατρικά σκέτς από τη θεατρική ομάδα “MΑΤΕRIA PRIMA”. Κείμενα – Σκηνοθεσία: Τάνια Χριστοφοράτου. Ερμηνευτές: Χάρης Αθανασάκης, Φώτης Χριστοφοράτος.      

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΝΑΡΟΥ
Απόγευμα-βράδυ
19.00 – 19.30: Οι “ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΧΟΡΟΚΙΝΗΣΗΣ” παρουσιάζουν χορευ- τικά δρώμενα, με μικρούς και μεγάλους μαθητές.
20.00 – 21.00: Νοσταλγικά Μικρασιάτικα και Κωνσταντινουπολίτικα τραγούδια από τον Θεόφιλο Ποζίδη (τραγούδι, λάφτα), τον Γιώργο Παναγιώτου (ούτι), και τον Κώστα Κοκκαλιάρη (βιολί).

ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
Βράδυ
21.00 – 21.30: Προβολή ντοκιμαντέρ: “ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ”, της Γιώτας Θεοδωροπούλου και των Μανώλη Κερούλη και Κώστα Ιορδάνογλου. “LΙΤΤLE LAND”, του Νίκου Νταγιαντά.
Προβολή video clip: “ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ”, “ ΉΧΟΣ και ΦΩΣ”, των Δημήτρη, Μανώλη και Κατερίνας Γιορταμή.
Προβολή digital art: “ANTILOGOS 2”, “ CONTEST 97”,  “SOMA”, των Ηλία Αναστασόπουλου και Κατερίνας Δραματινού. Προβολή χορευτικών στιγμιότυπων από δρώμενα της σχολής χορού “ΦΥΣΑΛΛΙΔΑ”.
Προβολή φωτογραφιών: “TO HΡΑΚΛΕΙΟ ΜΟΥ” του Βασίλη Ταγκούδη, ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ του Μανώλη Πολιτάκη.“ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ” του Γιώργου Βαρδάκη.  
Παρουσίαση φωτογραφιών από ομάδες της Ε.Φ.Ε.Κ.
Συνεχής προβολή στιγμιότυπων από τα δρώμενα του φεστιβάλ, από τους φωτογράφους: Γιώργο Πακιουφάκη, Γιώργο Ματσιτζή, Κατερίνα Μάδη, Μάνθο Κωνσταντάκη, Αριστέα Καρατάσου.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Πρωί
Ο γλύπτης Μάνος Σταματάκης εκθέτει εγκατάσταση με θέμα:  “Η εξέλιξη του ανθρώπου”.
Ο γλύπτης Μανώλης Χαρκούτσης (σε συνεργασία με τη ΛΙΒΑΣ Α.Ε) παρουσιάζει και πάλι στην πλατεία το “Μου- σείο δρόμου” που δημιούργησε. Αυτή τη φορά τα εκθέματά του είναι αφιερωμένα στο πιο πολύτιμο αγαθό, το νερό, και την πορεία του στο χρόνο. Πρόκειται για ένα μετακινούμενο έργο (εγκατάσταση), που παραπέμπει στο ενετικό υδραγωγείο του Ηρακλείου και τις λεγό- μενες “Τρεις Καμάρες”.
Η εικαστικός Τάνια Χριστοφοράτου εκθέτει γλυπτό από χαρτοπολτό, με τίτλο: “Η κότα έκανε τ’ αυγό ή …”. Ζωγραφίστε μαζί της όλα τα αυγά!
Απόγευμα-βράδυ
18.00 – 18.30: Capoeira! Παρακολουθείστε επίδειξη της τέχνης από τη σχολή “CΟRDANO DE OURO CRETE”, της Γωγώς Ξενάκη.
19.30 – 20.00 Καλλισθενική αγωγή: Η γυμναστική των αρχαίων από τον personal trainer Γιώργο Δραμιτινό.
Απολαύστε τη διεθνή χορωδία “IΝΤΕRCANTO” σε πα- ραδοσιακά τραγούδια απ’ όλο τον κόσμο, υπό τη διεύ- θυνση της Μαρίας Παπαγιαννάκη.
20.00 – 21.00: Παρευρεθείτε στην πρεμιέρα της θεατρικής παρά- στασης “ΜΥΘΩΔΙΑ” του “ΟΜΜΑ STUDIO”, με θέμα την ελληνική και κρητική μυθολογία και τη συμμετοχή εντυ- πωσιακών ξυλοπόδαρων!
22.00 – 23.30: Ο Κωστής Αβυσσινός κλείνει τη βραδυά, ξεδιπλώνον-τας την τέχνη του στην έντεχνη παραδοσιακή μουσική, στα νησιώτικα και τα ρεμπέτικα τραγούδια.

ΠΑΡΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
Πρωί
10.30: Η έκθεση παραδοσιακής γλυπτικής και χειροτεχνίας “Καθ’ οδόν” ανοίγει τις πύλες της! 16 γλύπτες, 1 ζωγράφος, 2 ψηφιδογράφοι και 78 χειροτέχνες εκθέτουν έργα τους, ετοιμάζουν για χάρη σας καινούργια και σας διδάσκουν την τέχνη τους. Η έκθεση θα παραμένει ανοικτή από το πρωί μέχρι το βράδυ, σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ.
Παράλληλα:
Οι ψηφιδογράφοι Αριστείδης Δοκουμετζίδης και Ηλίας Μιχελογιάννης ετοιμάζουν ένα ψηφιδωτό που θα μείνει στην πόλη.
 Η ζωγράφος Ηλέκτρα Τερζή είναι στο καβαλέτο της.
Οι γλύπτες:
Ιωάννης Αναστασάκης  (πέτρα)
Γιώργος Κουτεντάκης (ξύλο)
Ανδρέας Κουτεντάκης (ξύλο)
Γιώργος Καψάλης  (πέτρα-ξύλο)
Νίκος Καψάλης  (πέτρα-ξύλο)
Μιλτιάδης Κοκολάκης (ξύλο)
Μανώλης Ρουμπάκης  (πέτρα-ξύλο)
Γρηγόρης Σηφάκης (πέτρα-χαλκός)
Νίκος Σηφάκης (ξόμπλι σε ξύλο)
Μιχάλης Σηφάκης (πέτρα-χαλκός)
Σήφης Σηφάκης  (πέτρα – χαλκός)
Βασίλης Τριανταφυλλάκης (πέτρα)
Eυαγγελία Παπαχρονάκη-Χαλαμπαλάκη (μικρογλυπτική από πηλό).
Παύλος Χρυσουλάκης (μέταλλο) και
Μανόλης Σκευάκης (μέταλλο),
εκθέτουν γλυπτά, εργάζονται μπροστά σας και σας μυούν πρόθυμα στην τέχνη της λαϊκής παραδοσιακής γλυπτικής.
Οι αδελφοί Γρηγόρης, Μιχάλης και Σήφης Σηφάκης, σας εξηγούν πως φτιάχνεται ένας ανδριάντας από πέτρα ή χαλκό.
Ο γλύπτης Εμμανουήλ Ποντικάκης δίνει με χαρτοπολτό  “Πρόσωπα στα δέντρα”!
Ο Νικόλας Λαμπρινάκος εκθέτει και φτιάχνει μπροστά σας “Mινωϊκά τόξα”!
O Γιώργος Αδαμίδης εκθέτει χειροποίητα, λαϊκά, μουσικά όργανα.
Οι “FRANTIC FREAKS PRODUCTIONS” στήνουν ένα εργαστήρι εκμάθησης και κατασκευής ζογκλερικών από ανακυκλώσιμα υλικά.
Τα μέλη της “ΑCRO YOGA CRETE” δημιουργούν έναν “χώρο θεραπείας” (Healing Area), όπου μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικές τεχνικές Ταϋλανδέζικου μασάζ, ρέϊκι και trigger points μασάζ.

Απόγευμα-βράδυ
16.00: Γίνετε ζοκλέρ! Το Εργαστήρι κατασκευής και εκμάθησης ζογκλερικών από ανακυκλώσιμα υλικά, των “FRANTIC FREEK PRODUCTIONS”, ξεκινά τις …παραδόσεις !
19.00 – 20.00: “Μουσικές της Κρήτης”, από τον Κωστή Μακάκη και τον Αλέκο Φανουράκη.           
20.00 – 21.00: “Από τα folk blues στη μουσική της Ανατολής”. Μουσική και τραγούδι: Γιώργος Αδαμίδης (ούτι), Μανώλης Κανακάκης (κανονάκι), Θέμις Πολυζωάκης (βιολί), Μιχάλης  Κώττης (σάζι, λάφτα, πολίτικη λύρα).
21.00 – 23.00: Κρητική μουσική από τους: Χάρη Παναγιωτάκη, Μανώλη Μανουσάκη και Μαρίτζια Κατσούνα. Συνθέσεις του Μανώλη και του Χάρη, αλλά και μουσικές από το παραδοσιακό και σύγχρονο κρητικό ρεπερτόριο.
Παράλληλα:   
21.00 – 22.00: Μάθετε πεντοζάλη, σιγανό και μαλεβιζιώτικο! Χορεύει και διδάσκει το εργαστήρι παραδοσιακών χορών και μουσικής “ΙΣΤΑΜΝΟΣ”.
22.00 – 23.00: Τη σκυτάλη αναλαμβάνει η κιβωτός της λαϊκής μας παράδοσης – το “ΛΥΚΕΙΟ  ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ”!

ΠΑΡΚΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ (ΛΑΚΚΟΣ)
Πρωί
8.30 – 13.00: ΚΗΠΟΤΕΧΝΙΑ από την Ομάδα Εθελοντών Πρασίνου, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία και την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου, και με τη στήριξη  του “ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΚΚΙΩΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ”, που μετέχει ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις του τριημέρου στο πάρκο.   
Απόγευμα-βράδυ
20.30 – 21.30: Παράσταση Καραγκιόζη με τον Γιάννη Παπαδόπουλο και ζωντανή μουσική από τους μαθητές του ΜΟΥΣΙ- ΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. Υπεύθ. μουσικής ομάδας: Αντώνης Θανουρής.
21.30 – 23.30: Το Μουσικό σχήμα “ΡΙΖΕΣ” σε Μικρασιάτικα και παραδοσιακά τραγούδια. Στέλιος Κασαπάκης, Βασίλης Πασπαράκης, Μιχάλης Χανιωτάκης, Μηνάς Παιγινιωτάκης.
Παράλληλα: Στη διπλανή πλατεία του Λάκκου, η Ε.Φ.Ε.Κ. παρουσιάζει έκθεση φωτογραφιών με θέμα τον σύγχρονο Λάκκο, σε συνεργασία με το ομώνυμο καφενείο.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗ  (ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ)
Απόγευμα – Βράδυ
20.00 – 21.00: “Πρόσφυγες τότε και τώρα”: Το ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟ- ΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ παρουσιάζει δρώμενο βασισμένο σε ανθολογία λογοτεχνικών κειμένων που αναφέρονται στο προσφυγικό. Σκηνοθεσία: Μαρία Καλουδιώτη.         
21.00 – 23.00: Περιπλανηθείτε σε “Ρεμπέτικα μονοπάτια”, με τους Γιώργο Χαλκιαδάκη (κιθάρα), Βαγγέλη Κακουδάκη (μπαγλαμά-τζουρά), και Θεοφάνη Χάσκο (μπουζούκι), Νίκο Κάπλατζη (κρουστά).

ΠΛΑΤΕΙΑ π. ΞΕΝΙΑ
Βράδυ
21.00 – 22.30: Η ισχύς εν τη ενώσει..! Οκτώ Ηρακλειώτες Dj παίζουν ηλεκτρονική μουσική.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ( δίπλα στο “Μαρίνα”)
Απόγευμα – Βράδυ                                                                                                                                         
19.00 –  20.00: Απολαύστε τέχνες …θαλασσινές:  Ο “Παγκρήτιος Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών” (ΠΟΦΣ) σας πάει βόλτα με τα σκάφη του!
21.00 –  23.30: Συναυλία από τους “MUFFINS”. Τραγούδι: Ελβίρα Βουτσινά, Ελένη Κασωτάκη και Μαριαλένα Πολιουδάκη. Κιθάρα: Τάσος Αναγνωστάκης, Αποστόλης Γιασλακιώτης. Μπάσο: Νίκος Χαραλαμπίδης, Τύμπανο Γιώργος Ζαμπετάκης.  

ΜΟΥΣΙΚΟΙ … “ΚΑΘ’ ΟΔΟΝ”
19.00 – 21.00: Το “ΣΥΝΟΛΟ NΥΚΤΩΝ και ΤΟΞΟΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ”, υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Μαρακομιχελάκη, διασχίζει την πόλη, χαρίζοντάς της μιαν υπέροχη…καντάδα!
Διαδρομή: Ανδρόγεω, Ταγματάρχου Τζουλάκη, Καλοκαιρινού, Πλατεία Κορνάρου, Οδός 1821, Δικαιοσύνης, Δαιδάλου, Ανδρόγεω.
ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΕΣ  … “ΚΑΘ’ ΟΔΟΝ”  
Στο προστύλιο της Loggia και για όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής που οργάνωσε η κλινική ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, υπο την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ

BΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ  (Λιοντάρια)
Πρωί
Το Bazaar βιβλίων της “ΒΙΚΕΛΑΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ” είναι και σήμερα ανοικτό (8.30 έως τις 15.00).
12.00 – 12.30: Η “ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ”, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Κιαγιαδάκη, σε ελληνικές και ξένες συνθέσεις. Αν δεν την προλάβετε εδώ, θα τη βρείτε αμέσως μετά στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης.
12.30 – 13.15: Τo φωνητικό σύνολο “QUATRO ACCADEMICO”, του “ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ”, υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Παπαγιαννάκη.
Aπόγευμα
20.00 – 21.00: Έξη χορδές σαν μια ορχήστρa : Μουσικές του κόσμου από την λαλέουσα κιθάρα του Γιώργου Μαστοράκη.
21.00 – 22.00: Χορέψτε latin με την JS DANCE COMPANY, του Γιάννη Σιμίδη και της Σοφίας Σπυροπούλου.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΛΕΡΓΩΝ (Δημαρχείο)
Βράδυ
22.30 – 24.00: Η ώρα των …Βρυκολάκων! Η Ομάδα θεατρικού παιχνιδιού “Requiem for Greece” παρουσιάζει τα …“Vampires” (θεατρικό παιχνίδι ρόλων και συζήτηση των παικτών με το κοινό). Προσέξτε, γιατί η παράσταση είναι …διαδραστική!    

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΤΙΤΟΥ
Πρωί
12.00 – 12.40: Καλλισθενική αγωγή! Παρακολουθήστε επίδειξη και γυμναστείτε όπως οι αρχαίοι, από τον Γιώργο Δραμιτινό.

Απόγευμα – Βράδυ
18.30 – 23.00: Το Soul art game συνεχίζεται όλη τη διάρκεια της βραδιάς, παράλληλα με τις υπόλοιπες εκδηλώσεις της πλατείας. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι ψυχής και τέχνης, που σας καλεί να ξετυλίξετε τον προσωπικό σας μίτο και να φτιάξτε ένα γλυπτό για την πόλη, με τίτλο “Κόκκινο κύμα”.
20.30 – 21. 30: Τo φωνητικό σύνολο “QUATRO ACCADEMICO”, του “ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ”, υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Παπαγιαννάκη.
21.30 – 22.00: Φωτιές, κρυστάλλινες μπάλες και αυτόφωτα αντικεί-μενα! Η ομάδα CIRCUS ART ENTERTAINMENT σε εντυπωσιακές παραστάσεις εμπνευσμένες από το σύγ- χρονο τσίρκο.
22.00 – 23.30:Μilonga! Χορέψτε Τango με την ψυχή σας! Όλοι οι  Σύλλογοι Τango Ηρακλείου, συγκεντρωμένοι εδώ, σας περιμένουν. Τραγούδι: Μάνος Χιστοφακάκης. Πιάνο: Ορέστης Κουσαθανάς. Κιθάρα: Βασίλης Μπαούσης.

ΠΑΡΚΟ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΥ
Πρωί
Ο γλύπτης Αναστάσης Λεόνογλου συνεχίζει να φτιάχνει “δάκρυα” από νήμα και η έκθεση χειροτεχ-νών να λειτουργεί και να διδάσκει.  
12.30 – 14.00: “TΗΕ ΜUFFINS”: Soul, Rock n’roll, funk και Blues. Τραγουδούν: η Ελβίρα Βουτσινά, η Ελένη Κασωτάκη, και η Μαριαλένα Πολιουδάκη. Κιθάρα: Τάσος Αναγνω- στάκης, Αποστόλης Γιασλακιώτης. Μπάσο: Νίκος Χαραλαμπίδης, Τύμπανο Γιώργος Ζαμπετάκης.
Απόγευμα- βράδυ
19.00 – 20.00: Η Μαρία Φανουράκη και ο Μανώλης Τζανάκης σε έντεχνα ελληνικά τραγούδια.   
20.00 – 21.00: Ο Λέανδρος και η Φαίη, σε τραγούδια Ελλήνων συνθετών.
21.00 – 22.00: Συναυλία τζαζ και ροκ μουσικής από το “LΑΒ ΜUSIC EDUCATION”.
22.00 – 23.00: Συναυλία με τους “Blue Rocks”

ΟΔΟΣ ΧΑΝΔΑΚΟΣ
Πρωί
10.00 – 12.00: Ο Κωστής Ζαϊμάκης παίζει Κουκλοθέατρο! (στο ύψος του κτιρίου της εφημερίδας “Μεσογείος”).

ΟΔΟΣ 25ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Βράδυ
21.00 – 22.00:  Bάρκες στην ξηρά! Διαδραστική Performance του “ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ”, για το προσφυγικό ζήτημα.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Πρωί
11.00 – 12.00: “Πετάει-Πετάει”. Μουσικό παραμύθι από τον Εναλλα- κτικό Πολιτιστικό Σύλλογο  “XΡΥΣΑΛΛΙΔΑ”.
12.30 – 13.00: Έντεχνο ελληνικό και ξένο τραγούδι, από τη μικτή χο- ρωδία του Δήμου Ηρακλείου, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Κιαγιαδάκη.
12.30 – 13.30: “ΩΡΕΛΙΑ” και “ΦΡΟΥ-ΦΡΟΥ”. Παιδικό πρόγραμμα με ψυχοκινητικό παιχνίδι από τη Μαρία Τζιράκη και τη Βάσω Καρατζά.
Απόγευμα- βράδυ
19.00 –  19.10: Latin και Hip Hop από τη σχολή χορού DANZIANO.   
19.15 – 20.15: “Γιόγκα Γέλιου” από τον Εναλλακτικό Πολιτιστικό Σύλλογο “ΧΡΥΣΑΛΛΙΔΑ”.  Γελάστε …απ’ την ψυχή σας!
19.30 –  20.00: “Τα παιδιά κάνουν θέατρο”. Η θεατρική ομάδα του “Συλλόγου Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας” παρουσιάζει απόσπασμα από τους “ΟΡΝΙΘΕΣ” του Αριστοφάνη.  
21.00 – 21.30: “ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΤΑ”, του Άκη Δήμου. Θεατρικοί μονόλογοι από τη θεατρική ομάδα του 6ου Γυμνασίου Ηρακλείου.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΝΑΡΟΥ
Πρωί
12.00 – 12.30: Xορέψτε ζεϊμπέκικο, χασαποσέρβικο και άλλους λαϊ- κούς χορούς με το “ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΕΡΙΣΥΝΑΚΗ”.
12.30 – 13.30: Έντεχνα παραδοσιακά τραγούδια, από τους: Θεόφιλο Ποζίδη (τραγούδι, λάφτα), Γιώργο Παναγιώτου (ούτι) και Κώστα Κοκκαλιάρη (βιολί).

ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ (στα Ψαράδικα)
Απόγευμα-βράδυ
21.00 – 23.00: Λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια από τη “Μουσική Πα- ρέα” του Μιχάλη Παπαζαχαριάκη, Ηλία Κλαϊνου, Γιώργου Μητρόπουλου, Γιώργου Σιλιγάρδου, Δημήτρη και Μιχάλη Καταπότη.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
Πρωί
12.00 – 13.00: Το “LAB MUSIC EDUCATION”, σε ποικίλο πρόγραμμα μοντέρνας μουσικής.  
Απόγευμα-βράδυ
Oι ζωγράφοι συνεχίζουν να δημιουργούν στην πλατεία και η προβολή ντοκυμαντέρ, digital art, video clip κ.λπ., συνεχίζεται.
21.00 – 23.00: Προβολή ντοκιμαντέρ:
“ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ”, της Γιώτας Θεοδωροπούλου και των Μανώλη Κερούλη και Κώστα Ιορδάνογλου.
“ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ”, του Στέλιου Αποστολόπουλου.
Προβολή digital art:
“ANTILOGOS 2”, “CONTEST 97”, “SOMA”, των Ηλία Ανα- στασόπουλου και Κατερίνας Δραματινού.
Προβολή video clip:
“ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ”, “ΉΧΟΣ και ΦΩΣ”, των Δημήτρη, Μανώλη και Κατερίνας Γιορταμή.
Προβολή χορευτικών στιγμιότυπων:
από δρώμενα της σχολής χορού “ΦΥΣΑΛΛΙΔΑ”.
Προβολή  φωτογραφιών:
“ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΟΥ”, του Βασίλη Ταγκούδη, ΣΤΙΓΜΙΟ- ΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, του Μανώλη Πολιτάκη, “ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ”, του Γιώργου Βαρδάκη. Παρουσίαση φωτογραφιών από ομάδες της Ε.Φ.Ε.Κ.
Συνεχής προβολή στιγμιότυπων από τα δρώμενα του φεστιβάλ, από τους φωτογράφους: Γιώργο Πακιουφάκη, Γιώργο Ματσιτζή, Κατερίνα Μάδη, Μάνθο Κωνσταντάκη, Αριστέα Καρατάσου.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Πρωί  
O Μάνος Σταματάκης συνεχίζει να εκθέτει την “εξέλιξη του ανθρώπου” και το “Μουσείο Δρόμου” του Μανώλη Χαρκούτση να θυμίζει την πορεία του νερού μέσα στο χρόνο. Η Τάνια Χριστοφοράκη εξακολουθεί να βάφει μαζί σας …αυγά .
Απόγευμα – βράδυ
20.30 – 21.00: Γνωστοί και ξεχασμένοι χοροί της Κρήτης από τον Λαογραφικό Σύλλογο “ΧΟΡΟΔΡΩΜΕΝΑ”. Χορογρ.: Νικήτας Τριτσάρης.    
21.00 – 23.00: “ΜΕΛΟΧΡΩΜΑΤΑ”: Μουσικοθεατρική παράσταση, αφιερωμένη στον Βασίλη Τσιτσάνη.

ΠΑΡΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
Οι γλύπτες, οι ψηφιδογράφοι, η ζωγράφος και οι χειροτέχνες είναι στις θέσεις τους, η “Healing area” και το εργαστήρι ζογκλερικής ανοικτό.
19.00: Άνθρωποι στον αέρα!  H “KΟΙΝΟΤΗΤΑ TRICKING HΡΑΚΛΕΙΟΥ” παρουσιάζει τα εναέρια ακροβατικά της.
19.00 – 19.30: Το μαθητικό συγκρότημα “GOLDEN HEADPHONES” σας καλεί να χορέψετε γνωστές Rock επιτυχίες. Παίζουν οι: Γιώργος Δασενάκης, Γιάννης Καλδίρης, Μαρίνα Πετσαγγουράκη, Γιώργος Φυτρολάκης.
Πάρτε μια ανάσα και ετοιμαστείτε για…δεύτερο γύρο! 19.40 – 21.0 Το Rock συνεχίζεται με τους “LUST TEMPTATIONS”. Συμμετέχουν: Μιχάλης Σταυρακάκης (φωνή), Μπάμπης Ανταλουδάκης (τύμπανα), Γιάννης Βαρδαλαχάκης (μπάσο), Φραγκίσκος Μιχαλάκης (κιθάρα), Νίκος Συλίκος (κιθάρα).
21.00 – 23.30:Γύρος τρίτος και …τελειωτικός!: Η “FERTO FOKO ROCK BAND” ξεσηκώνει το πάρκο με δικές της συνθέσεις και διασκευές ελληνικών και ξένων rock τραγουδιών. Νικόλας Ευαντινός, Νίκος Χατζηνικολάου, Γιώργος Λαμπράκης και Μάνος Ματθαίος.

ΠΑΡΚΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ (ΛΑΚΚΟΣ)
Απόγευμα-βράδυ
Η έκθεση φωτογραφιών της Ε.Φ.Ε.Κ. συνεχίζεται.
20.00 – 21.00: Η ομάδα “ΚΟΥΚΛΟ-ΒΑΤΩ” παρουσιάζει το “Ασχημό- παπο” του Χάνς-Κρίστιαν Άντερσεν.
21.00 – 22.00: “Πρόσφυγες τότε και τώρα”: Το ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟ- ΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ παρουσιάζει δρώμενο βασισμένο σε ανθολογία κειμένων που αναφέρονται στο προσφυγικό. Σκηνοθεσία: Μαρία Καλουδιώτη.    

ΠΑΡΚΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ (ΛΑΚΚΟΣ)
22.00 – 23.30: Εναλλακτικό λαϊκό ρεμπέτικο τραγούδι με τους Σωτήρη  Μαργαρίτη (κιθάρα-φωνή), Γιώργο Κουρούπη (βιολί), Νίκο Σκιαδά (κρουστά), Γιώργο Σωμαράκη (λαούτο-μπουζούκι).
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗ  (Αγία Τριάδα)

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ
Απόγευμα-βράδυ
21.00 – 21.40: “O ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ”. Παράσταση Καραγκιόζη από το Γυμνάσιο Μελεσών.
21.50 – 23.00: Οι ΡΕΜΠΕΤΟΡΙΟΥΣ στην …ειδικότητά τους! Γιώργος Στεφανάκης (τραγούδι, κιθάρα), Χαρίδημος Φραγκανα- στάσης (μπουζούκι), Μηνάς Παιγνιωτάκης (κρουστά).

ΠΛΑΤΕΙΑ παλιάς ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ  
(απέναντι από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας)
Απόγευμα-βράδυ
18.30 – 21.30: STREET PARTY και ζωγραφική από την ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ο SPENT ONE (Κώστας Κοτζάμπασης) ζωγραφίζει, ενώ τολμηρoί skateborders,  ποδηλάτες με ..ιπτάμενα ΒΜΧ, χορευτές χιπ-χοπ και brakedance τον συντροφεύουν.

ΠΛΑΤΕΙΑ παλαιού ΞΕΝΙΑ (παραλιακή οδός)
Απόγευμα-βράδυ
18.00 – 19.30: Capoeira από την ομάδα ΑCAPOEIRA Ηρακλείου, του Δημήτρη Γκάϊνα. Παρουσίαση απονομής ζωνών και επίδειξη από  Έλληνες και ξένους δασκάλους.
20.30 – 22.00: Η ισχύς εν τη ενώσει! Οκτώ Ηρακλειώτες Dj παίζουν ηλεκτρονική μουσική.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ( δίπλα στο “Μαρίνα”)
Απόγευμα – Βράδυ
19.00 – 20.30: Ο Παγκρήτιος Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών σας πάει μια ακόμα βόλτα με τα σκάφη του!

Απόγευμα – Βράδυ
21.00 – 23.00:  Ο Σταύρος Λαμπρόπουλος σε λαϊκά και έντεχνα ελληνικά τραγούδια.

ΜΟΥΣΙΚΟΙ … “ΚΑΘ’ ΟΔΟΝ”
Πρωί
12.00 – 14.00:  Τα μέλη της “ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ”, με χορωδιακό σύνολο και υπό τη διεύθυνση του Νίκου Αντω- νακάκη, επιβιβάζονται στο “ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ” και περιέρχονται δυο φορές την πόλη, μοιράζοντας “αφ’ υψηλού” το καλύτερο …αντί- δοτο στην κρίση!
Αφετηρία (12.00): Πλατεία Ελευθερίας. Δια- δρομές μέσω Λεωφ. Δικαιοσύνης, Καλοκαι- ρινού, Άγιου Μηνά, Πλατείας Κορνάρου, οδού 1821, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, παραλιακής οδού.  
Τέρμα: (14.00) Πλατεία 18 Άγγλων. Ενδιάμεσες δεκάλεπτες μουσικές στάσεις στο Μεϊντάνι, στην πλατεία Αγίου Μηνά και στην Πλ. Ελευθερίας.  

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ

Στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, στην Οδό 25ης Αυγούστου, στην Πλατεία Αγίου Τίτου, στην οδό Χάνδακος και στην Πλατεία Δασκαλογιάννη, οι καλλιτέχνες εξακολουθούν να εκθέτουν τα έργα τους και να ζωγραφίζουν. Το Bazaar βιβλίων στο ισόγειο της  “ΒΙΚΕΛΑΙΑΣ” συνεχίζεται  έως τις 15.00 μ.μ.

BΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ  (Λιοντάρια)
20.00- 21.30: Συναυλία της Συμφωνικής ορχήστρας νέων του “ΩΔΕΙ- ΟΥ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ”, Παιδική και Νεανική χορωδία. Διεύθυνση Ορχήστρας: Ηρακλής Θανάσης. Διεύθυνση Χορωδίας: Εύα Θανάση.

ΠΑΡΚΟ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΥ
Η έκθεση γλυπτικής και χειροτεχνίας συνεχίζεται μέχρι το βράδυ.
Απόγευμα – Βράδυ  
18.00 – 19.00: Ο Εναλλακτικός πολιτιστικός Σύλλογος «ΧΡΥΣΑΛΛΙΔΑ» σας καλεί για μια «Γιόγκα γέλιου».
19.00 – 19.45: Ο Πέτρος Θεοτοκάτος, με την κιθάρα του κι έναν νέο δίσκο στις αποσκευές του, παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο πρό- γραμμα, που περιλαμβάνει επιλογές από τα 7 άλμπουμ του, μελοποιημένα ποιήματα του Γ. Σεφέρη, του Κ. Καρυωτάκη, αλλά και ανέκδοτο υλικό.
20.00 – 21.00: Kλασικό και Latin American ρεπερτόριο, με την Jessie De Bellis στο πιάνο.
 21.00 – 22.00: Σπουδαστές του “ΕΝΤΕΧΝΟΥ ΩΔΕΙΟΥ” (Τάξη Λένας Χατζηγεωργίου) σας εκπλήσσουν με τις φωνές τους, σε ένα ποικίλο πρόγραμμα έντεχνης μουσικής.
 22.00 – 23.00: Rock από το σχήμα «Pulse» με το Νίκο Βογιατζάκη και το Μιχάλη Μόσχο.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
Oι ζωγράφοι συνεχίζουν να δημιουργούν στην πλα- τεία και η προβολή ντοκυμαντέρ, digital art, video clip κ.λπ. συνεχίζεται.

OΔΟΣ ΖΟΥΔΙΑΝΟΥ
Πρωί
11.00: Το εργαστήριο ΑRTio (Ζουδιανού 11) προσφέρει ένα διαδραστικό μορφωτικό πρόγραμμα για την τέχνη της προσωπογραφίας με τίτλο: “Ζωγραφικά Selfies”. Το εργαστήριο έχει χωρητικότητα 70 ατόμων. Κλείστε θέση: τηλ. 6976487126.

ΠΑΡΚΟ ΟΔΟΥ ΙΔΟΜΕΝΕΩΣ
21.00 – 21.40: “O ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ”! Παράσταση Καραγκιόζη από το Γυμνάσιο Μελεσών.
21.40 – 23.30: Η Tζωρτζίνα Αλεξάκη (τραγούδι) και ο Γιάννης Ταμπακάκης (πιάνο) σε έντεχνες ελληνικές συνθέσεις.

ΠΑΡΚΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ (Λάκκος)
21.00 – 22.00: To “PAUL GOODMAN QUARTET”, σε σύγχρονες συνθέ- σεις τροπικής μουσικής, από τον Paul Goodman, τη Μανωλία Κοκολογιάννη, τον Στέλιο Κασαπάκη και τη Μαρίτζια Κάτσουνα.
22.00 – 23.30 Ρεμπέτικα από τον Γιάννη Παξιμαδάκη.

ΠΑΡΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
Η έκθεση γλυπτικής και χειροτεχνίας, το εργαστήρι ζογκλερικής και ο “χώρος θεραπείας” που δημιούρ- γησε η “ΑCRO YOGA CRETE”, λειτουργούν μέχρις …τελικής πτώσεως!
Πρωί
12.00 – 12.20: Γνωρίστε τι εστί …Acro Yoga! Η “ACRO YOGA CRETE” παρουσιάζει την τέχνη της και σας καλεί να τη μάθετε κι εσείς.
Απόγευμα-βράδυ
19.00 – 19.15: Η “ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ TRICKING ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ” σας προσφέρει μιαν ακόμη επίδειξη εναέριων ακροβατικών.
19.15 – 20.15: Regge από τον Ανέστη Κουρτίδη.
20.15 – 21.15: Rock από τους Βlack Orange!

ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ (δίπλα στο “Μαρίνα)
13.00 – 15.30: Τα φουσκωτά και τα JET-SKI …χορεύουν! Eπιδείξεις τριγώνου σκαφών και jet-ski.
Βράδυ
19.00 – 20.30: Οι τελευταίες βόλτες με τα φουσκωτά του Παγκρήτιου Oμίλου Φουσκωτών Σκαφών (ΠΟΦΣ).
21.00 – 23.30: Ο Αντώνης Καράτζης και ο Μανώλης Καμπουράκης σε έντεχνη παραδοσιακή μουσική. Μαζί τους οι χορευτές της σχολής “Παπαδόκωστα”.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Απόγευμα-βράδυ
20.00 – 21.00: Zumba και Ζumba boot camp.  Χορέψτε Ζumba με τους μαθητές και τους διδάσκοντες της “Ανάπτυξης Αθλητι- σμού A.E. OTA”,  του  Δήμου Ηρακλείου.
21.00 – 21.30: Χορευτικά από την σχολή “DANC EHOUSE” της Ροδού- λας Κρανιωτάκη.
21.30 –  22.00: Τα παιδιά αποχαιρετούν το Φεστιβάλ. Απόσπασμα από την παράσταση “Ένας ίσον κανένας”, της “Πράξης Tέχνης Iμερος”. Σκηνοθεσία: Γιωργής Τσαμπουράκης. Μουσική: Φοίβος Δεληβοριάς.       

ΚΗΡΥΞΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ

22.00 –  23.30: Ο Βασίλης Σταυρακάκης κλείνει την κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ, με τον δικό του, μοναδικό “τρόπο”, σε μια συναυλία έντεχνης παραδοσιακής μουσικής.   

*76 συνολικά ζωγράφοι, αγιογράφοι και καλλιτένες του graffity μετέχουν στο Φεστιβάλ.
51 από αυτούς θα συναντήσετε στα καβαλέτα τους στα παρακάτω σημεία:

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΛΕΡΓΩΝ –
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΤΙΤΟΥ – 25ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
1.    MALKO SAZAN
2.    ΜΑΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ
3.    ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
4.    ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΚΡΥΔΑΚΗΣ
5.    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΚΡΥΔΑΚΗΣ
6.    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΝΕΛΑΚΗΣ
7.    ΑΝΝΑ ΠΑΠΑΧΡΟΝΑΚΗ  (Ομάδα 10 Καλλιτεχνών)
8.    ΦΛΩΡΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ
9.    ΕΥΑ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗ
10.    ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΛΑΜΠΑΛΑΚΗΣ  (Ομάδα 15 Καλλιτεχνών)

ΟΔΟΣ ΧΑΝΔΑΚΟΣ
1.    ΦΛΩΚΟΣ  ΞΕΝΟΦΩΝ, Αγιογραφία
2.    ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ  ΒΙΡΓΙΝΙΑ, Αγιογραφία
3.    ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΑΝΤΖΟΥΡΗ, Αγιογραφία
4.    ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΤΖΗΑΝΕΣΤΗΣ, Αγιογραφία
 
ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
1.    ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
2.    ΜΑΡΙΝΑ ΒΑΠΟΡΑΚΗ:  (Ομάδα 10 καλλιτεχνών)
     (ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ , ΣΤΕΛΛΑ ΒΕΡΓΗ,  ΔΟΞΑ     
    ΔΟΥΛΓΕΡΑΚΗ, ΜΑΡΙΑ ΚΟΤΣΙΦΑΚΗ, ΜΑΝΟΛΙΑ
    ΚΟΥΖΟΓΙΑΝΝΗ, ΠΟΠΗ ΚΟΥΤΕΝΤΑΚΗ, ΕΥΓΕΝΙΑ
    ΛΥΚΟΥΡΙΑ, ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΡΟΥΣΑΚΗ , ΑΡΓΥΡΩ ΣΕΚΕΡΤΖΗ)
3.    ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΑΠΗΣ
4.    ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΠΕΗ

ΠΑΡΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΗΛΕΚΤΡΑ ΤΕΡΖΗ

Διασκορπισμένους επίσης σε διάφορα σημεία της πόλης, να ζωγραφίζουν ή να κάνουν graffity στους τοίχους θα συναντήσετε τους:

1.    CRISTINA BOLAZ ,  Θησέως και Καρτερού.
2.    CLIVE BIRCH,  Γαβαλάδων και Μαυρογένους, Αγ. Τριάδα.
3.    CADIR GOZMEN, Πλατεία Μπιζανίου.
4.    MATHEW HALPIN,  Ρωμανού 25, Λάκκος.
5.    CLAUD NULLANS,  Γιαμπουδή.      
6.    ΗΛΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟ, Πάροδος Μινωταύρου (ΟΤΕ).
7.    ΓΙΩΡΓΟ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗ (Graffity), Οδός 1770, αρ. 6 – 8.
8.    ΚΩΣΤΑ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗ  (Graffity), Πλ. παλαιάς
    Λαχαναγοράς.
9.    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΡΑΣΑΓΑΚΗ  (Graffity),  Οδός Ευρώπης.
10.    ΚΩΣΤΑ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ  (Graffity).
11.    ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ (Graffity), Ζαμπελίου
     (πάροδος Καλοκαιρινού).      
12.    ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΚΡΥΔΑΚΗ, Τσικριτζή  και 1866 (αγορά).
13.    ΜΑΝΤΥ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ, Μποδοσάκειο – Παιδική Χαρά.
14.    ΕΥΘΥΜΗ ΜΟΧΙΑΝΑΚΗ (Graffity).
15.    ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΝΤΕΛΗ, Πλατεία Ευκαλύπτων.
16.    ΑΝΝΑ ΠΑΠΑΧΡΟΝΑΚΗ (με την ομάδα της),  
    Γαβαλάδων 4, Αγ.Τριάδα.
17.    ΣΤΑΥΡΟ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ (Graffity), Αγίου Μηνά
18.    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΡΑΠΤΑΚΗ (Graffity), οδός Χάνδακος 61-63.               
19.    ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΦΛΩΡΑ, οδός Καρτερού (πάροδος 1821).
20.    ΑΝΝΑ ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΥ, Πλατεία Κοραή (ΖΕΝ).
21.    ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΣΚΟΥΛΟΥΔΗ, Μαυρογένους & Γαβαλάδων
     (Αγ. Τριάδα).
22.    ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΠΑΝΑΚΗ, οδός 1821.
23.    ΜΑΝΩΛΗ ΣΤΥΛΙΑΝΑΚΗ, οδός  Επιμενίδου (VENETO).
24.    ΕΥΑ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗ, οδός Γεωργίου Κουνάλη 9 (Λάκκος).
25.    ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΛΑΜΠΑΛΑΚΗ, Λεωφ.Καλοκαιρινού
    (Μιλάνο Sports).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook