Πρώτη ενημέρωση 14.12

“Κερδίζουν την μάχη με τις φλόγες” οι δυνάμεις Πυρόσβεσης – Πολλά τα μέτωπα τίθενται υπο έλεγχο ή έχουν κατασβεστεί απο Χανιά μέχρι το Λασίθι

Σε συναγερμό έχουν τεθεί ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε αρκετές περιοχές της Κρήτης όπου εκδηλώθηκαν πυρκαγιές.

Υπο μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο Θέρισο Χανίων. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγη ώρα πριν τις 14.00 σε δύσβατο σημείο πάνω απο το φαράγγι και στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες με οχήματα και πεζοπόρο τμήμα.

Στην περιοχή παρατηρούνται διάσπαρτες εστίες φωτιάς καίγοντας χορτολιβαδική έκταση, σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις σε έκταση 7-10 στρεμμάτων.

Επίσης πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε περιοχές του νομού Ηρακλείου, και συγκεκριμένα στον Αχεντριά, και σε εκτάσεις των χωριών Ίνια, Λαράνι και Μεσοχωριό. 

Οι συχνές πυρκαγιες στην περιοχή οδηγούν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για εμπρησμούς και τις έρευνες έχει αναλάβει το Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εμπρησμών.

Στο μεταξύ κατασβέστηκε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο οροπέδιο Ασκύφου στον Δήμο Σφακίων.

Όπως είπε στο Flashnews.gr o Δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός, η φωτιά προκλήθηκε πιθανότατ ααπο σπινθήρα θεριζοαλωνιστικής μηχανής την στιγμή που εκτελούντο εργασίες σε χωράφι με ζωοτροφή (ταγή).

Επειδή αυτή την εποχή τα χωράφια στο οροπέδο είναι γεμάτα με τα ξερά στάχυα απο την ζωοτροφή, η φωτιά εξαπλώθηκε και πριν κατασβεστεί απο πυροσβεστικές δυνάμεις των Βρυσών και του κλιμακίου Ανώπολης, αποτέφρωσε ταγή σε έκταση περίπου 70 στρεμμάτων.

Επίσης κατασβέστηκε πυρκαγιά στην Ιεράπετρα απο την οποία κάηκε μια αποθήκη και βλάστηση σε έκταση 100 τετραγωνικών μέτρων.

Τέλος, έγκαιρα κατασβέστηκε και πυρκαγιά στο Μελισσουργιό του Δήμου Πλατανιά, απο την οποία κάηκε βλάστηση σε έκταση 2οο τετραγωνικών μέτρων.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook