Εντυπωσιακά πολύς κόσμος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση για τις εκδηλώσεις της γειτονιάς, στην Ιεράπετρα.

Σε μια βραδιά συντροφικότητας και αυθορμητισμού, που θύμιζε κάτι από τις παλιές γειτονιές και από τις παλιές, όλοι μαζί έζησαν καλές συνήθειες των γειτόνων του παρελθόντος, όπως περιγράφει το δημοσίευμα του radiolasithi.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε, που η πλατεία της γειτονιάς γέμιζε από τους ανθρώπους της, που, ενωμένοι, χαρούμενοι, παρά τις δυσκολίες της ημέρας, αποσπέριζαν, κάθονταν όλοι μαζί, κουβέντιαζαν, γλεντούσαν.

Αυτό το κλίμα θυμηθήκαμε την Κυριακή, στην πρώτη γιορτή γειτονιάς, χάρη στην καινοτόμο ιδέα του Νέου Πολιτιστικού Συλλόγου Ιεράπετρας, την οποία στήριξε η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.

Μια ιδέα, που, όπως φάνηκε από την πρώτη κιόλας υλοποίησή της, ενθουσίασε όχι μόνο τους μεγαλύτερους ηλικιακά γείτονες, αλλά και τους νεώτερους, τα παιδιά που τα τελευταία χρόνια έχουν απομακρυνθεί από κάθε έννοια, από κάθε εμπειρία της γειτονιάς. Έχουν στερηθεί ότι συνδεόταν μαζί της, δηλαδή , τη ζεστασιά, τον αυθορμητισμό, το αίσθημα του κοινού χώρου.

Οι γιορτές γειτονιάς θα συνεχιστούν την Κυριακή 31 Ιουλίου, στην Πάνω Παιδική Χαρά ,με μουσική, γλέντι και φαγητό.

O Νέος Πολιτιστικός Σύλλογος Ιεράπετρας ευχαριστεί θερμά τις γυναίκες της γειτονιάς, που με προθυμία, νοικοκυροσύνη, και απόλυτη ανιδιοτέλεια, μαγείρεψαν, περιποιήθηκαν, φρόντισαν για το καθετί και στο τέλος πέτυχαν την επιτυχή διοργάνωση της βραδιάς.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook