Για “μαυρογιαλούρικη πολιτική” κάνει λόγο ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης, Χανιά μαζί για το Δήμο μας”, Μανώλης Σκουλάκης σχολιάζοντας την προσπάθεια οικειοποίησης από τον δήμαρχο Χανίων, του έργου σύνδεσης του κόμβου των Μουρνιών με την πόλη των Χανίων.

Αναλυτικά αναφέρει:

“Η Δημοτική παράταξη “Χανιά μαζί για το Δήμο μας” με επικεφαλής τον κ. Μανώλη Σκουλάκη, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Δημάρχου Χανίων  κ. Βάμβουκα (22-06-2016), σχετικά με την έναρξη εργασιών στο έργο ¨σύνδεση κόμβου Μουρνιών με την πόλη των Χανίων ¨ και έχοντας πλήρη γνώση των δυσκολιών των μελετών και ορίμανσης του συγκεκριμένου έργου και της εξεύρεσης  χρηματοδότησης του, κάνει τις παρακάτω παρατηρήσεις. 

Κατ΄αρχάς θέλομε να ευχαριστήσουμε τον .κ Βάμβουκα γιατί με τις δηλώσεις του αυτές διαφήμισε το τεράστιο αυτό έργο μας και υπενθύμισε στους Χανιώτες τις τρίχρονες προσπάθειες τις δημοτικής μας παράταξης για την ορίμανση και προώθηση αυτού του έργου. Θέλοντας όμως  να το οικειοποιηθεί, όπως κάνει χωρίς κανένα δισταγμό  σ’ όλα τα έργα με την μαυρογιαλούρικη πολιτική του ¨υπερέβη κάθε προηγούμενο με τις δηλώσεις του αυτές και γιαυτό είμαστε υποχρεωμένοι να τον επαναφέρομε στην τάξη ,όπως επιβάλει ο πολιτικός πολιτισμός του τόπου μας. ¨Το έργο αυτό  δεν είχε εξαγγελθεί  επανειλημμένα, ούτε λίμναζε περισσότερο από μία δεκαετία¨ όπως δήλωσε  γιατί απλά ο Δήμος Χανίων ενεπλάκη στην προώθηση του έργου αυτού  στις αρχές του 2011 με την εφαρμογή του Καλλικράτη. Παραλάβαμε τους φακέλους του έργου από το Δήμο Ελευθερίου Βενιζέλου, τα όρια του οποίου έφθαναν μέχρι την Γογονή και σε συνεχή συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια και τις υπηρεσίες της, με τον κ. Γ. Αγαπάκη τον Δ/ντή της Δ/νσης  Συγκοινωνιακών ΄Εργων του ΟΑΚ- ΑΕ, την κα Παπασιώτη, Διευθύντρια της Διαχειριστικής Αρχής, οριμάσαμε το έργο. Στη συνέχεια με συνεχείς πιέσεις διεκδικήσαμε και πετύχαμε με αποφάσεις των συναρμοδίων Υπουργείων την ένταξη του έργου στο Π.Δ.Ε με προϋπολογισμό  13 εκατομμύρια ευρώ (Μ. Χρυσοχοΐδης  19/8/2013-Κ.Χατζηδάκης 3/10/2013).Στή συνέχεια το έργο δημοπρατήθηκε στις 17/01/2014 (Φ.Ε.Κ 18. 17-01-2014)και με έκπτωση 43,3% ανάδοχος αναδείχθηκε  η Εργολαβική Επιχείρηση¨ Κάππα Τεχνική ¨ και στη συνέχεια υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ ΟΑΚ και αναδόχου στις 15-12-2014.
Εύλογο ερώτημα προς τον κ. Δήμαρχο.

Τι έλεγαν τα αλλεπάλληλα έγγραφα του προς το αρμόδιο Υπουργείο που επικαλείται στις δηλώσεις του ο κ. Δήμαρχος και σε τι συνίσταντο ¨οι πολύμηνες προσπάθειες του¨ για ένα έργο δημοπρατημένο και με υπογεγραμμένη  εργολαβική  σύμβαση με ανάδοχο για την εκτέλεση του έργου. Οι διορθώσεις των Πράξεων εφαρμογής  και οι όποιες εκκρεμότητες υπήρχαν  μπορούσαν να γίνουν κατά την εκτέλεση του έργου . Εν τέλει οι 18 μήνες που παρήλθαν από την ημερομηνία της υπογραφής της σύμβασης δυστυχώς είναι πολύτιμος χρόνος.

Οι (12) εναπομείναντες μήνες από την ολική (30 μήνες) προθεσμία περαίωσης του έργου  είναι αυτονόητο ότι δεν αρκούν για την εκτέλεση του έργου? 

Πίεσε ο κ. Δήμαρχος την  κυβέρνηση για Χρηματοδότηση του έργου τους  18 αυτούς μήνες?  Ζήτησε την συμπαράσταση άλλων Φορέων του Νομού?  Έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο? Ασχολήθηκε  με το χρονοδιάγραμμα της απομάκρυνσης των δικτύων  του ΟΤΕ, της ΔΕΗ ,της ΔΕΥΑΧ. κ.α ?  Από ότι γνωρίζομε  όχι. Ίσως… δεν ήθελε να διαταράξει την  συνεργασία του  Δήμου Χανίων  με την  κυβέρνηση…. .
Εμείς πάντως χαιρόμαστε που θα ξεκινήσει ένα τεράστιας σημασίας έργο για τον τόπο μας, γιατί ταυτόχρονα δικαιώνονται οι τρίχρονες προσπάθειες μας για την προώθηση  του. Γιαυτό θα βάλουμε πλάτη κάτι που επιβάλλεται από όλους μας .Δεν πρέπει να καθυστερήσει το έργο για να μην έχουμε νέα περίπτωση απένταξης  όπως αυτή του παλαιού τελωνείου. 

Για τους λόγους αυτούς η παράταξη μας δημόσια αναγνωρίζει την προσφορά κάποιων υπηρεσιών και ανθρώπων και ζητά την περαιτέρω στήριξη όλων εκείνων που συνέβαλαν στο να φθάσει το μεγάλο αυτό έργο στη φάση της υλοποίησης του.
Οι άνθρωποι αυτοί είναι: οι πρώην Δήμαρχοι Ελευθερίου Βενιζέλου Γεώργιος  Πολιουδάκης  και Μανώλης  Κεμεσίδης, ο Περιφεριάρχης  κ. Αρναουτάκης , ο Αντιπεριφεριάρχης  κ. Βουλγαράκης , ο κ. Αγαπάκης Γεώργιος σήμερα διευθυντής της Δ/νσης  Συγκοινωνιακών Έργων του Ο.Α.Κ.(Α.Ε) η κ. Παπασιώτη, Διευθύντρια  της Διαχειριστικής Αρχής του Τομεακού προγράμματος του Υπουργείου  Εθν. Οικονομίας , οι πρώην Υπουργοί Μιχάλης Χρυσοχοΐδης  και Κωστής Χατζηδάκης που υπέγραψαν το 2013 την ένταξη του έργου στο Π.Δ.Ε. και βέβαια η Ειδική γραμματέας του ΥΠ.ΕΘΟ. κ. Φωτονιάτα Ευγενία που υπέγραψε πρόσφατα την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ ¨2014-2020¨με προϋπολογισμό 8.165.104 εκ. ευρώ (13 εκ. μείον  την έκπτωση 43,3%)=8.165.104.εκ. ευρώ.

Καθολική στήριξη λοιπόν του έργου, σοβαρή επίβλεψη από τον ΟΑΚ.ΑΕ ,σοβαρή παρακολούθηση από τον Δήμο Χανίων, και όχι μεγαλοστομίες του κ. Δημάρχου,συνεχής Χρηματοδότηση, από το ΕΣΠΑ και συνέπεια του αναδόχου θα είναι οι εγγυητές εκτέλεσης του έργου.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook