Ανακοίνωση της Τοπικής Οργάνωσης Φαιστού της ΝΔ με αφορμή ένα ακόμη περιστατικό ξυλοδαρμού με μαγκούρες στη Μεσαρά

«Άλλο ένα περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού με μαγκούρες από αγνώστους, αυτή τη φορά εις βάρος 33χρονου άντρα στον δρόμο μεταξύ Αγίων Δέκα και Μοιρών, έρχεται να προστεθεί στη θλιβερή λίστα των περιστατικών βίας και αγριότητας. 
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στο θύμα και καταδικάζουμε απερίφραστα όλες αυτές τις ενέργειες εκδήλωσης βίας που προκαλούνται από μια μικρή ομάδα ατόμων και αμαυρώνουν την εικόνα του νησιού μας. 
Τέτοιες πράξεις ανανδρείας και τραμπουκισμού είναι καταδικαστέες! Σε κάθε περίπτωση, τέτοια φαινόμενα –αν και μεμονωμένα – δεν μας τιμούν και αποτελούν ντροπή για τον τόπο μας. 
Ο Κρητικός λαός φημίζεται για τη λεβεντιά του, την ανδρεία του, το φιλότιμό του και τη φιλοξενία του! Αυτές οι αξίες μας εκφράζουν, αυτές κληρονομήσαμε και αυτές θα κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές
Ως ΝΔ και ως τοπικά στελέχη τασσόμαστε ενάντια σε κάθε περιστατικό άσκησης βίας και σε πράξεις που δεν αρμόζουν στον πολιτισμό και την παράδοση του τόπου μας».

Ανακοίνωση με αφορμή τις δηλώσεις Σπίρτζη για το δρόμο Ηράκλειο-Μεσαρά

«Συνεχίζει ο αρμόδιος Υπουργός κ. Σπίρτζης τις γενικόλογες δηλώσεις του για το δρόμο Ηράκλειο-Μεσαρά αναφέροντας ότι ο δρόμος θα … κατασκευασθεί, δίχως όμως να αναφέρει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και πόρους χρηματοδότησης. 
Τα γεγονότα, όμως, μιλούν από μόνα τους! Δυστυχώς, ο ένας και πλέον χρόνος ολιγωρίας και απραξίας της Κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργού είχε ως αποτέλεσμα την απένταξη του έργου από το ΕΣΠΑ, την αδυναμία ένταξης του ως έργο-γέφυρα στην επόμενη προγραμματική περίοδο και τον κίνδυνο επιστροφής των κοινοτικών πόρων εάν το έργο δεν ολοκληρωθεί έως το Μάιο του 2019.  
Για να ακολουθήσουν νέες υποσχέσεις ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, δίχως αναφορά σε κωδικό και ποσό χρηματοδότησης, προς επιβεβαίωση της πρακτικής τους ως «…Κυβέρνηση υποσχέσεων» που εξαπατά συστηματικά τους πολίτες.
Πότε θα ολοκληρωθεί ο δρόμος Ηράκλειο-Μεσαρά; Υπάρχει χρονοδιάγραμμα; Από πού θα χρηματοδοτηθεί; 
Συνεχείς ανακοινώσεις για έργα που θα … γίνουν! Όμως, έργα δεν βλέπουμε, παρά μόνο υποσχέσεις, αντικρουόμενες δηλώσεις και παρατάσεις βλέπουμε! Οι κάτοικοι της Μεσαράς δεν αντέχουμε άλλο τον εμπαιγμό και την κοροϊδία!».