Η Τοπική Οργάνωση Βιάννου της ΝΔ αναφορικά με την έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων ανακοίνωσε τα εξής:

«Για άλλη μια φορά ο τομέας υγείας στην περιοχή της Βιάννου έρχεται στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης  με τον πλέον τραγικό τρόπο….
Αφορμή, αυτή τη φορά, αποτελεί ο άδικος θάνατος ηλικιωμένης γυναίκας στον Κερατόκαμπο – λίγες ημέρες  μετά  το περιστατικό του σοβαρού τραυματισμού 22χρονου στην ίδια περιοχή- λόγω καθυστερημένης άφιξης του ασθενοφόρου. Είναι επιεικώς απαράδεκτο ολόκληρος ο Δήμος Βιάννου να μην έχει επαρκή στελέχωση οδηγών ασθενοφόρου για την πλήρωση των βαρδιών και την κάλυψη των αναγκών της περιοχής.
Είναι ανεπίτρεπτο, εν έτη 2016, ένα κοινωνικό κράτος δικαίου να αφήνει τους κατοίκους του, και ειδικότερα τους κατοίκους απομακρυσμένων και απομονωμένων περιοχών, χωρίς επαρκή στελέχωση προσωπικού σε ένα τομέα τόσο νευραλγικό και ευαίσθητο όσο η υγεία.
Την ίδια ώρα, η Κυβέρνηση, αντί να προσλαμβάνει εξειδικευμένο προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό, τραυματιοφορείς, οδηγούς, κλπ), προτιμά να προσλαμβάνει υπαλλήλους στην ΕΡΤ! Έτσι ορίζουν τις προτεραιότητες και τις ανάγκες!  
Οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν! Η υγεία χρειάζεται οξυγόνο, οι πολίτες χρειάζονται οξυγόνο, η  Ελλάδα χρειάζεται οξυγόνο!».