Αιγυπτο-αλβανική εμπλοκή με ασαφείς και συγκεχυμένες πληροφορίες – Οι έρευνες συνεχίζονται χωρίς αποτέλεσμα

Διαστάσεις θρίλερ έχει λάβει η υπόθεση των ερευνών για κάποιον άντρα ο οποίος εξαφανίστηκε από αλιευτικό σκάφος ενώ αυτό έπλεε νότια της Κρήτης.

Και ενώ οι έρευνες συνεχίστηκαν σήμερα ολόκληρη την ημέρα, χωρίς αποτέλεσμα, οι νεώτερες πληροφορίες που έφτασαν στις Λιμενικές  Αρχές έδωσαν διαφορετικές διαστάσεις.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν και από τις Αλβανικές αρχές,  το θέμα αφορά σε ένα αλιευτικό υπο Αλβανική σημαία και με το όνομα  «Selepia II» το οποίο απέπλευσε (ίσως παράνομα) από Αλβανικό λιμάνι με επιβαίνοντες  Αιγύπτιους και Αλβανούς και με προορισμό την Λιβύη.

Όπως είπε στο Flashnews.gr ο Λιμενάρχης Ηρακλείου Δημήτρης Σαιτάκης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενώ το αλιευτικό έπλεε  νότια της Κρήτης, οι Αιγύπτιοι κατέβασαν έναν από τους Αλβανούς σε έναν «πάκτωνα» (βοηθητική σχεδία) του ςέδωσαν νερό και τροφή και τον άφησαν σε απόσταση μερίπου 900 μέτρων από κάποια ακτή νότια της Κρήτης.

Στην συνέχεια οι πληροφορίες αναφέρουν πως επικοινώνησαν με την οικογένεια του Αλβανού και λέγοντας πως τον έχουν απαγάγει ζήτησαν λύτρα. 

Οι Αλβανικές αρχές ενημερώνοντας τις ελληνικές ζήτησαν να ερευνηθούν όλα τα παράλια της νότιας Κρήτης κάτι που έγινε χωρίς αποτέλεσμα.

Όμως αεροσκάφος της Frontex από την Ιταλία που συμμετείχε στις έρευνες για την περίεργη αυτή υπόθεση, εντόπισε το αλιευτικό να πλέει κοντά στις Αιγυπτιακές ακτές και τώρα πλέον παρακολουθείται από τις Αιγυπτιακές αρχές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook