Αν και πιστεύω ότι το κράτος ρυθμιστικό και εποπτικό μόνο ρόλο πρέπει να παίζει στα της οικονομίας, το αντίθετο δηλαδή αυτού που ευαγγελίζεται το ΚΚΕ, δεν μπορώ παρά να σταθώ στο συνδυασμό σταθερότητας των απόψεων και ρεαλιστικής των πραγμάτων αποτίμησης του κόμματος αυτού.

Μπορεί για κάποιους να ακούγεται κάπως… σουρεαλιστικό η απόδοση ρεαλισμού στο κόμμα που κάνει πως δεν καταλαβαίνει πως το οικονομικό μοντέλο που προωθεί δοκιμάστηκε στην πράξη και απέτυχε αφήνοντας πίσω του ερείπια, κοιτώντας όμως από άλλη σκοπιά, ο ρεαλισμός αποδεικνύεται από την άρνηση να «καβαλήσει» όπως ο ΣΥΡΙΖΑ το κύμα της λαϊκής δυσαρέσκειας διεκδικώντας κυβερνητικά οφίτσια.

Λογική και ρεαλισμό αποδίδω λοιπόν στο ΚΚΕ και νομίζω δικαίως αν κρίνω από τα όσα διημείφθησαν μπροστά στις κάμερες με τον πρωθυπουργό, όταν την περασμένη εβδομάδα τον κάλεσε στο μέγαρο Μαξίμου να συζητήσουν για τον εκλογικό νόμο. «Ο λαός μας στενάζει στα γκισέ της εφορίας, ειδικά αυτή την περίοδο. Τα προβλήματα είναι μεγάλα, για αυτά θα έπρεπε να συζητάμε και δευτερευόντως για τους εκλογικούς νόμους και τα υπόλοιπα» είπε ο κ. Κουτσούμπας στον κ. Τσίπρα.

Θα ήθελα εδώ να προσθέσω μία σημειολογικού τύπου παρατήρηση, καθώς ο πρωθυπουργός όπως συνηθίζει είχε το πουκάμισο ανοιχτό, ενώ ο Γ.Γ. του ΚΚΕ φορούσε γραβάτα. Ξεκάθαρη κατά τη γνώμη μου ήταν η διάθεση του κ. Κουτσούμπα να δείξει πως «τα ρούχα δεν κάνουν τον παπά» και ότι οι αντισυμβατικές στιλιστικές επιλογές δεν αρκούν για να χαρακτηριστεί κάποιος αριστερός ή ότι τέλος πάντων το ότι δεν φοράς γραβάτα τελικά δε σημαίνει και κάτι.

Είναι πιστεύω σαφές πως πραγματικά ο πολιτικός μας κόσμος, πολύ περισσότερο η κυβέρνηση βέβαια, με την ενασχόληση με τον εκλογικό νόμο δίδει το λάθος μήνυμα σε όλους, στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Πρώτα απ’ όλα είναι απίστευτα απογοητευτικό το ότι την ώρα που το σύμπαν καταρρέει, η υπεύθυνη κυβέρνηση δεν δουλεύει νυχθημερόν για το κυριότερο, τη μείωση της ανεργίας. Στο εξωτερικό, από εκεί δηλαδή που πρέπει να έρθουν οι επενδύσεις, ακόμα και χωρίς να υπολογίσουμε το Brexit, τα πράγματα ήταν δύσκολα καθώς οι ξένοι δεν μας εμπιστεύονται, όταν λοιπόν βλέπουν πως εμείς ασχολούμαστε με… εκλογομαγειρέματα, πολύ απλά αρκούνται στο ρόλο του παρατηρητή. Στο κάτω κάτω εμείς  καιγόμαστε, όχι αυτοί.

Δεν ξέρω αν όντως ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον κ. Κουτσούμπα πως «δεν μπορεί να κάνει αυτά που υποσχέθηκε ως αριστερά, για αυτό όσο μπορεί θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο και το σύνταγμα για να αφήσει κάτι ως αριστερή διακυβέρνηση, καθώς στα άλλα μέτωπα δεν θα μπορέσει να αλλάξει τίποτα». Αν πάντως θεωρεί ως θετική για τον τόπο και αριστερή παρακαταθήκη την ακυβερνησία που μετά βεβαιότητας θα προκύψει με τα εκλογικά συστήματα που προωθεί, κάνει λάθος. Χειρότερο κι από την χειρότερη κυβέρνηση είναι η ακυβερνησία. 

[email protected]  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook