Σε στάσεις εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στη Λότζια προχωρούν οι εργαζόμενοι στον Μαρινόπουλο εν αναμονή της εκδίκασης της αίτησης υπαγωγής της εταιρίας στον πτωχευτικό κώδικα.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καλεί όλους του εργαζόμενους της Μαρινόπουλος να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης:

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου εδώ και περίπου ένα χρόνο καλούσε τους εργαζόμενους στο Μαρινόπουλο σε οργάνωση και ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αντεργατική λαίλαπα που έχουμε σήμερα μπροστά μας.
Δεν το κάναμε γιατί είμαστε οι «φωστήρες», ούτε γιατί είχαμε επαφές σε «ανώτερα κλιμάκια», το κάναμε γιατί γνωρίζουμε, αναδείξαμε και αναδεικνύουμε τη φύση της καπιταλιστικής ανάπτυξης και κερδοφορίας.  Η κερδοφορία αυτή προϋποθέτει συνεχή επέκταση, επιθετική πολιτική, σφοδρούς ανταγωνισμούς ανάμεσα στα μεγαθήρια για το μοίρασμα της αγοράς, προϋποθέτει πάνω από όλα το τσάκισμα εργασιακών δικαιωμάτων και το χαμήλωμα της τιμής της εργατικής δύναμης.

Δεν ξαφνιαζόμαστε, καθώς τα νομικά τερτίπια που υλοποιεί ο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ο πτωχευτικός κώδικας κ.α τα συναντήσαμε στον ΚΩΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟ, στην ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ, στα SPRIDER και αλλού. Νόμοι κομμένοι και ραμμένοι από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, με σκοπό να βγαίνουν λάδι οι εργοδότες έχοντας συσσωρεύσει ρευστό και να μένουν πεινασμένοι, άφραγκοι και στο δρόμο εργαζόμενοι που στις πλάτες τους έγινε μεγαθήριο ο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ και ο κάθε ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ.

Έχοντας αυτά σαν βάση, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να κάνουν πίσω ούτε μία πιθαμή από τα δικαιώματα τους. Οι συσκέψεις και οι συνελεύσεις των προηγούμενων ημερών έβαλαν πλώρη για κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων με τα παρακάτω αιτήματα :

Διασφάλιση των θέσεων εργασίας και όλων των εργατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, ασχέτως σε ποιανού τα χέρια θα είναι η επιχείρηση στο μέλλον.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο εργασίας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, σε περίπτωση που η εταιρία αξιοποιήσει  την πτώχευση για να ξεφορτωθεί τους εργαζόμενους και τις υποχρεώσεις της προς αυτούς.

Με βάση τα παραπάνω, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καλεί τους εργαζόμενους του Μαρινόπουλου από κάθε κατάστημα και αποθήκη του Νομού, να δώσουν δυναμικό παρών στην ημέρα δράσεων την Παρασκευή 1 Ιούλη όπου και εκδικάζεται η αίτηση υπαγωγής της εταιρίας στον πτωχευτικό κώδικα.

Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας με έναρξη την Παρασκευή 01/07/16 06:00πμ και λήξη 18:00μμ της ίδιας ημέρας

 Παράσταση στο Δήμο Ηρακλείου την ίδια μέρα στις 11:00πμ,  καθώς την ώρα που απειλούνται οι δουλειές εκατοντάδων εμποροϋπαλλήλων, όχι μόνο κρατά σιγή ιχθύος, αλλά διοργανώνει φιέστες με τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου και δίνει τις ευλογίες του για ανοιχτά μαγαζιά έως τις 12 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής

Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στον όμιλο Μαρινόπουλο 12:00πμ στο Δημαρχείο Ηρακλείου

Συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Αγώνα εργαζομένων στο Μαρινόπουλο και της ΕΙΥΗ με βάση τις αποφάσεις της συνέλευσης και των εξελίξεων για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook