Ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Αίας Βαρβάρας «Το Κέντρο της Κρήτης» διοργανώνει διήμερο θεατρικών παραστάσεων στην αυλή του Δημοτικού σχολείο Αγίας Βαρβάρας.

Πιο αναλυτικά:

Την Πέμπτη 21 Ιουλίου θα παρουσιαστεί στο κοινό για πρώτη φορά το αριστούργημα του Τεννεσσή Ουίλλιαμς «Γυάλινος Κόσμος» από τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίας Βαρβάρας. Το έργο περιγράφει με τρόπο αξεπέραστα συγκινητικό την προσπάθεια επιβίωσης σε μια επαρχία του αμερικάνικου Νότου, μιας οικογένειας που την έχει εγκαταλείψει ο πατέρας.

Έντονα αυτοβιογραφικό κείμενο, αποκαλύπτει τη σχέση του συγγραφέα με τη μητέρα του και την αγαπημένη του αδελφή. Ο γυάλινος κόσμος είναι μια ελεγεία για το ανέφικτο της ευτυχίας και για τη σύγκρουση ψευδαισθήσεων και πραγματικότητας.

Την Παρασκευή 22 Ιουλίου μια ακόμα πρεμιέρα στην Αγία Βαρβάρα από το θεατρικό εργαστήρι Ζαρού με επίκαιρο θέμα… και τίτλο \”οι Γερμανοί ξανάρχονται\”.

Η διαφαινόμενη με την πρώτη ματιά, διακωμώδηση των τραγικών καταστάσεων, είναι βασικό στοιχείο της κωμωδίας και οι συγκρούσεις μπορεί στην ιστορική τους τοποθέτηση να ήταν σκληρές και απάνθρωπες, στο έργο όμως παίρνουν τη διάσταση που αρμόζει στην ψυχοσύνθεση του Έλληνα.

Και οι δύο παραστάσεις θα παρουσιαστούν στην αυλή του δημοτικού σχολείου Αγίας Βαρβάρας και ώρα 21:00. Συμβολική είσοδος 2 €

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook