Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που διοργάνωσε το ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου με εκπροσώπους φορέων στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών.

Η συνάντηση ξεκίνησε με την παρουσίαση του απολογισμού των δράσεων του ΚΕΣΑΝ – για την περίοδο Ιούνιος 2015 – Ιούνιος 2016 – που είχαν ως αποδέκτες 481 μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, 810 μαθητές δευτεροβάθμιας, 594 δασκάλους, 126 καθηγητές, 107 σπουδαστές και φοιτητές και 39 γονείς.

Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση με θέμα την αναγκαιότητα της δικτύωσης όλων των δομών και των φορέων που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την πρόληψη των εξαρτήσεων, δηλαδή την προαγωγή της υγείας, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την κοινωνική πολιτική. 

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και αναπληρώτρια προέδρου του ΚΕΣΑΝ κ. Μαρία Καναβάκη ανακοίνωσε τη διοργάνωση εκπαιδευτικής ημερίδας ή συνεδρίου τον Οκτώβριο με θέμα τη Δικτύωση, προκειμένου το εγχείρημα της δικτύωσης να ξεκινήσει όσο γίνεται πιο σωστά, αντιμετωπίζοντας λάθη και αδυναμίες.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι: των φορέων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ν. Ηρακλείου (Σχολικοί Σύμβουλοι, Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων, Υπεύθυνοι Γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων, Διευθυντές, Εκπαιδευτικοί), των δομών κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου, του ΑΤΕΙ Κρήτης, του Πανεπιστημίου Κρήτης, του ΚΕΘΕΑ – Αριάδνη, του Αλκοολογικού Ιατρείου ΠΑΓΝΗ, της Κοινωνικής Υπηρεσίας ΠΑΓΝΗ,  του Συλλόγου «Επιστροφή», της 7ης ΥΠΕ (Βενιζέλειο), του ΔΟΠΑΦΜΑΗ, του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Δημοτικών Κοινοτήτων, γονέων, της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Ηρακλείου, του Δικτύου Ανταλλαγής Ιδεών και Πρακτικών στην Εκπαιδευτική Κοινότητα, των παιδικών χωριών SOS, του Συλλόγου Εθελοντών «Η Ομάδα», των εθελοντών Παιδείας Δήμου Ηρακλείου και μέλη του Δ. Σ. της Αστικής Εταιρίας ΚΕΣΑΝ.   
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook