Κατηγορείται για επίθεση σε 10χρονο κορίτσι

Στη δημοσιότητα δόθηκαν κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αμαλιάδας, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 37χρονου σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα βιασμού και απόπειρα αποπλάνησης παιδιού, που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη και συνελήφθη την 21-6-2016, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, με ένταλμα σύλληψης του οικείου Ανακριτή.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον :

1. ΑΤΤΙΚΟ – ΓΙΔΟΓΙΑΝΝΗ Χρήστο του Παναγιώτη και της Αθανασίας, γεννηθέντα το 1979 στην Αμαλιάδα Ηλείας

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας δύο μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, καθώς και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 26220-38232 και 26220-24101 του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε χάρη στην καταγγελία που έκαναν στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας οι γονείς ενός 10χρονου κοριτσιού στην Αμαλιάδα, το οποίο προσέγγισε ο 37χρονος, χωρίς ευτυχώς να του κάνει κακό. Οι γονείς ωστόσο αντιλήφθηκαν τη σοβαρότητα του περιστατικού, δεν το αποσιώπησαν, αντιθέτως το κατήγγειλαν από την πρώτη στιγμή και βοήθησαν τις αρχές να εντοπιστεί ο άνθρωπος που προσέγγισε το παιδί τους και ο οποίος ενδεχομένως να επιχειρούσε να προσεγγίσει και άλλα παιδιά με αρρωστημένες διαθέσεις, αφού όπως προκύπτει μάλιστα είχε φυλακιστεί στο παρελθόν για αποπλανήσεις και βιασμούς ανηλίκων.

Το περιστατικό εκτυλίχτηκε το απόγευμα της Παρασκευής 10 Ιουνίου, όταν ο 37χρονος άρχισε να ακολουθεί ένα δεκάχρονο κοριτσάκι που περπατούσε στο πεζοδρόμιο κοντά στο σπίτι του σε κεντρικό δρόμο της Αμαλιάδας. Ο 37χρονος το πλησίασε από πίσω, του έπιασε το κεφάλι και προσπάθησε να το φιλήσει. Το παιδί αντέδρασε και άρχισε να τρέχει και ο 37χρονος φοβούμενος προφανώς ότι θα γίνει αντιληπτός, όταν άρχισε το παιδί να φωνάζει τη μητέρα του, τράπηκε σε φυγή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook