Στο διεθνές αεροδρόμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο αστυνομικοί και πυροσβέστες υποδέχονται τους τουρίστες με πανό – Γιατί διαδηλώνουν και γιατί ο τοπικός κυβερνήτης προειδοποιεί για πιθανή αποτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων

Αυτή την εβδομάδα όσοι επισκέπτες φθάνουν στο διεθνές αεροδρόμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο, στην Βραζιλία, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη. Αστυνομικοί και πυροσβέστες τους υποδέχονται με πανό που γράφουν: «Καλώς ήρθατε στην κόλαση. Αστυνομικοί και πυροσβέστες δεν πληρώνονται. Όποιος έρχεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο δεν θα είναι ασφαλής».

Τα πανό είναι γραμμένα στην αγγλική γλώσσα και οι διαδηλωτές θέλουν να κάνουν γνωστή την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν, αλλά και να προειδοποιήσουν τους επισκέπτες ότι, αν ταξιδέψουν στο Ρίο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που αναμένεται να διεξαχθούν τον Αύγουστο, δεν θα είναι ασφαλείς.

Οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες στο Ρίο πραγματοποιούν διαδηλώσεις αυτή την εβδομάδα, όχι μόνο στο διεθνές αεροδρόμιο, αλλά σε πολλά σημεία της πόλης και έξω από την τοπική βουλή, επειδή πιστεύουν ότι η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στην χρηματοδότηση των Ολυμπιακών Αγώνων και όχι στην ασφάλεια των πολιτών και των τουριστών.

Σύμφωνα με μαρτυρία ενός αστυνομικού στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), τον προηγούμενο μήνα στους αστυνομικούς και στους πυροσβέστες καταβλήθηκε μόνο ο μισός μισθός ενώ τους χρωστούν υπερωρίες πέντε μηνών. Τα περιπολικά δεν έχουν καύσιμα, στα αστυνομικά τμήματα δεν υπάρχει χαρτί για να γράψουν, ούτε μελάνι για τους εκτυπωτές και σε αρκετά από αυτά δεν λειτουργούν οι τουαλέτες λόγω έλλειψης νερού.

Ο κυβερνήτης του Ρίο, Francisco Dornelles, δήλωσε ότι αν δεν δοθούν τα κεφάλαια ύψους 880 εκατ. ευρώ που περιμένει η πόλη από την κυβέρνηση, θα είναι δύσκολο τα περιπολικά να περιπολούν κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων χωρίς καύσιμα… 

Ο ίδιος τόνισε: «Είμαι αισιόδοξος για τους Αγώνες, αλλά πρέπει να παραδεχθώ την πραγματικότητα. Μπορούμε να οργανώσουμε μεγάλους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά αν δεν ληφθούν κάποια μέτρα, αυτοί (οι Αγώνες) θα μπορούσε να εξελιχθούν σε μεγάλη αποτυχία».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook