Ανακοίνωση του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα,  αναφορικά με πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης, “Χανιά μαζί για το Δήμο μας”, Μανώλη Σκουλάκη για το έργο του κόμβου Μουρνιών.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Για μια ακόμη φορά ο κ. Σκουλάκης επιλέγει την τεχνική του εντυπωσιασμού μέσω της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας σε μια προσπάθεια να πείσει ότι είναι παρών. Τόσο ο ίδιος όσο και αυτοί που τον συμβουλεύουν όμως δεν αποφεύγουν να εκτίθενται διαρκώς. Αστείοι ισχυρισμοί με επαναλαμβανόμενο χαρακτήρα για κολλημένα έργα που παραλάβαμε και με δικές μας ενέργειες λύθηκαν οι εκκρεμότητες, όπως για παράδειγμα το πάρκινγκ της Περίδου και η οικία Θεοδωράκη και έχουν ήδη ολοκληρωθεί στους πρώτους 21 μήνες της θητείας μας.

Για το πολύ σημαντικό έργο της σύνδεσης κόμβου Μουρνιών προϋπολογισμού 8.165.104,18€ με την πόλη των Χανίων, τα πράγματα είναι απλά:

Λύσαμε δύο βασικά θέματα με ενέργειές μου αλλά και των υπηρεσιών του Δήμου:
 
α) Το θέμα των διορθώσεων των πράξεων εφαρμογής της περιοχής χωρίς τις οποίες δεν μπορεί να ξεκινήσει το έργο, ενώ ο κ. Σκουλάκης ισχυρίζεται ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει κατά τη διάρκεια εκτέλεσής του. Αν ακολουθούσαμε την τακτική τους θα είχαμε ένα εργοτάξιο σε κεντρικό δρόμο και μάλιστα μιας από τις βασικές εισόδους – εξόδους της πόλης, ποιος ξέρει για πόσα χρόνια.

β) Λύσαμε το θέμα της χρηματοδότησης  με τις ενέργειές μας (προτείναμε την υποβολή πρότασης του έργου σε συγκριμένη πρόσκληση για ένταξη έργων του ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης και κάναμε τις απαραίτητες συνεννοήσεις και έγγραφα προς το Υπουργείο και τον ΟΑΚ) οι οποίες οδήγησαν πριν λίγες μέρες στην ένταξη του έργου στο νέο ΕΣΠΑ. Στον αντίποδα ο ίδιος κάνει λόγο για την ένταξή του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τη στιγμή που γνωρίζει ότι η ενέργεια αυτή αποσκοπούσε μόνο στη δημοπράτηση του έργου και όχι στην χρηματοδότησή του.

Αν αυτό δεν είναι επιτυχία της Δημοτικής μας Αρχής ας μας πει τι είναι κι ας μας απαντήσει γιατί για 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο εργολάβο (15/12/2014) το έργο δεν έχει μέχρι σήμερα ξεκινήσει να υλοποιείται. Μήπως επειδή όλα τα θέματα που προανέφερα δεν είχαν λυθεί; 

Εργαζόμαστε στην κατεύθυνση του κοινού καλού. Χρήσιμο και υπεύθυνο θα ήταν να αναγνωρίζεται η προσπάθεια αυτή και να μην επιλέγεται η πολιτική του μηδενισμού διότι με τον τρόπο αυτό αυτοαναιρείται ο κ. Σκουλάκης όταν ισχυρίζεται μάλιστα ότι «θα βάλει πλάτη» για την υλοποίηση του έργου».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook