Για την απόφαση διεξαγωγής αγώνων play offs και το πώς ο ΟΦΗ τα αντιμετωπίζει αυτά, μίλησε ο Νίκος Μαχλάς στον Κρήτη Σπορ Fm 87,6. Ο πρόεδρος της Κρητικής ομάδας, χαρακτήρισε τη διαδικασία τυπική και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η ομάδα τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία.
Στη συνέντευξή του ο Νίκος Μαχλάς ξεκίνησε σχολιάζοντας όλα όσα έγιναν στην συνεδρίαση της ΕΠΑΕ και την απόφαση που έλαβε για τη διεξαγωγή των play offs: «Το πιο σημαντικό από όλα ήταν αυτό που ζητούσαμε από την αρχή, να επικυρωθεί η βαθμολογία όπως και έγινε. Ότι και να γίνει από εδώ και πέρα εμείς είμαστε 3οι στο πρωτάθλημα. Έχω ξαναπεί ότι τα play offs διεξάγονται άδικα αυτή τη στιγμή με όλες αυτές τις δυσκολίες που προηγήθηκαν. Βάσει προκήρυξης όμως έπρεπε να ορισθούν, έστω και με αυτό τον τρόπο. Νομίζω ότι ήταν ιδανικό να κερδίσουμε όλα αυτά τα οποία κερδίσαμε όλη τη χρονιά που ήταν η 3η θέση, αλλά και το ότι δεν ισχύουν πλέον οι αδειοδοτήσεις. Εγώ νιώθω πλέον ότι είμαστε ομάδα Super League».
Για το από πού πηγάζει αυτή η αισιοδοξία, ο πρόεδρος του ΟΦΗ τόνισε: «Δεν θέλω να προδικάσω κάτι και να πω ποιες ομάδες θα πέσουν ή θα ανέβουν, αλλά ότι και να γίνει η 3η ομάδα από τη Β’ Εθνική θα ανέβει. Εμείς θα κοιτάξουμε να την πάρουμε μέσα από τα play offs όπου έχουμε το πλεονέκτημα των δύο βαθμών, ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, αλλά πιστεύω ότι θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς που θέλουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι στο πίσω μέρος του μυαλού μας ξέροντας ότι είμαστε η επόμενη ομάδα που θα ανέβει, ότι και αν συμβεί και για αυτό είναι σημαντικό ότι έχει επικυρωθεί η βαθμολογία και έχουν γίνει όλα όσα προβλέπονται από καταστατικό της Football League».
Απαντώντας στο θέμα το πόσο έτοιμη μπορεί να είναι μια ομάδα ή ένας ποδοσφαιριστής για μια διαδικασία “express” των play offs, είπε: «Η διαδικασία αυτή όπως έχω τονίζει ξανά είναι ότι χειρότερο υπάρχει, ίσως και το πιο ανέφικτο και εμείς δεν συμφωνούμε με τα play offs. Υπάρχει όμως ένα καταστατικό και πρέπει να το τηρήσουμε για να είμαστε νόμιμοι. Το σημαντικό είναι ότι εμείς θα είμαστε εκεί πέρα και θα κυνηγάμε αυτό που θέλουμε. Είμαστε 3οι και ότι και να γίνει θα έχουμε τον πρώτο λόγο».
Αναφορικά με το αν υπάρχει πιθανότητα να γίνουν ουσιαστικά μόνο δύο παιχνίδια με τον Λεβαδειακό, βάσει των προβλημάτων που έχουν η Δόξα Δράμας και ο Διαγόρας, υπογράμμισε: «Δεν μπορώ να ξέρω και να πω τι γίνεται με τις άλλες ομάδες και τι συμβόλαια έχουν. Αυτό που ξέρω είναι ότι τέσσερις ομάδες είναι να πάρουν μέρος στα play offs σύμφωνα με την προκήρυξη και είναι υποχρεωμένες να κατέβουν στο γήπεδο, ώστε να μην έχουν αφαίρεση βαθμών. Εμείς έχουμε ένα ρόστερ έτοιμο τουλάχιστον να… πατήσει στο γήπεδο και αυτό είναι το πιο σημαντικό ότι δεν θα μπορεί να πει κανείς τίποτα γιατί όλα έγιναν βάσει προκήρυξης και αυτό είναι μια μεγάλη νίκη της ομάδας μας, γιατί όλο αυτό το διάστημα περάσαμε πάρα πολλά».
Σε ότι έχει να κάνει με τους παίκτες που θα αγωνιστούν, ο Νίκος Μαχλάς ανέφερε: «Έχει δοθεί μια παράταση για τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια έληξαν 30/6. Τους καλύπτει η ομοσπονδία και τους ασφαλίζει, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν στους αγώνες. Το καλό είναι ότι τα παιχνίδια θα γίνονται στις 8:30 που θα έχει λιγότερη ζέστη από το μεσημέρι. Πιστεύω όμως ότι αυτό είναι δευτερεύον. Το σημαντικό είναι ότι θα πατήσουμε το γήπεδο και ότι και να γίνει, αν και δεν θέλω να προδικάσω κάτι στη Super League, τον πρώτο λόγο τον έχει ο ΟΦΗ, αν μπορείτε να με καταλάβετε… Εμείς θα κοιτάξουμε με το ρόστερ που έχουμε να κατέβουμε στο γήπεδο και να πάρουμε ένα παιχνίδι και παρά του ότι θα έχουμε μόνο δύο προπονήσεις, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Καταλαβαίνω βέβαια ότι αυτοί οι ποδοσφαιριστές, οι περισσότεροι των οποίων ήταν σε διακοπές, ξαφνικά να έρχονται για να παίξουν ποδόσφαιρο, είναι άδικο. Αλλά θα επαναλάβω και πάλι ότι το πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι απλά και μόνο θα κατέβουμε στο γήπεδο και αυτό είναι που μετράει. Η ομάδα μας για εμένα θέλω να ξέρετε ότι είναι ομάδα Super League».
Ένα από τα σημαντικά θέματα που αποφασίσθηκαν, ήταν αυτό της διεξαγωγής των αγώνων στην Αθήνα, κάτι για το οποίο ο πρόεδρος του ΟΦΗ, είπε: «Προσπαθούσαν τέσσερις ώρες να με πείσουν να περάσει κάτι που δεν προβλέπεται από το καταστατικό, όπως να πάρουν θέση στους αγώνες άλλες ομάδες, ή αν μείνουν να αγωνιστούν μόνο δύο ομάδες να μην ισχύσει η ειδική βαθμολογία. Δώσαμε μεγάλο αγώνα για να μην περάσουν αυτά και για αυτό και καθυστέρησε τόσο πολύ να τελειώσει η συνεδρίαση. Για το θέμα της έδρας, εγώ ήθελα να γίνουν τα παιχνίδια μας στο Ηράκλειο, αλλά όταν έχεις να δόσεις αγώνες ανά δύο ημέρες μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μεγάλη είναι η ταλαιπωρία θα υποστούν οι ποδοσφαιριστές, να παίζουν ένα παιχνίδι και μετά να πρέπει να ταξιδεύουν αμέσως. Αν μπορούμε να πούμε ότι ευνοείται κάποιος από το ότι οι αγώνες θα γίνουν στην Αθήνα, αυτός δεν είναι ο Λεβαδειακός, αλλά εμείς. Αν ήταν μονά τα παιχνίδια δεν θα το συζητούσα, από τη στιγμή όμως που είναι τόσα πολλά και μέρα παρά μέρα, δεν υπάρχει λόγο να ταλαιπωρείται η ομάδα, για κάτι που ουσιαστικά είναι τυπικό όπως είναι για εμένα τα play offs. Τον περισσότερο κόσμο θα τον έχει ούτως η άλλος ο ΟΦΗ, καθώς και στην Αθήνα υπάρχουν πολλοί Κρητικοί, αλλά και η εποχή δίνει τη δυνατότητα και σε φίλους μας από το Ηράκλειο να ταξιδεύσουν στην Αθήνα».
Τέλος ο Νίκος Μαχλάς, σχολίασε και την απόφαση για την αποπομπή από την ομάδα του γυμναστή Νίκου Κουνδουράκη: «Ο Νίκος είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος και πάρα πολύ καλό παιδί που έχει προσφέρει πάρα πολλά στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχει όμως ένας προπονητής που από την αρχή είχε ξεκαθαρίσει πως θέλει να δουλεύει με τους δικούς του συνεργάτες. Αυτό δεν κατέστη δυνατό όταν ήρθε γιατί δεν μπορούσε να μετακινηθεί ο γυμναστής του και τώρα μου είπε ότι τη νέα χρονιά θέλει να συνεργαστεί με τον δικό του γυμναστή και τους δικούς του όρους. Εγώ το σεβάστηκα αυτό, δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο και το θέμα με τον Νίκο Κουνδουράκη, είναι θέμα καθαρά του προπονητικού τιμ».
Στέλνοντας το μήνυμά του στον κόσμο, ο πρόεδρος του ΟΦΗ, τόνισε: «Το πιο σημαντικό είναι σε αυτούς τους αγώνες να έρθουν όσοι μπορούν και να στηρίξουν την ομάδα από κοντά. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι κόποι μας δεν πήγαν χαμένοι και το μήνυμά μου είναι ότι η ομάδα ξανά αναγεννιέται…».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook