Ανακοίνωση για την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση εξέδωσαν οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης.

Στην ανακοίνωση με τίτλο “Το Βρετανικό δημοψήφισμα απαιτεί μια ανανεωμένη δέσμευση για την πολιτική ενοποίηση” αναλυτικά αναφέρεται:

“Οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές ζητούν οι διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας απο την ΕΕ να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές του 2019. Ένταξη στην ΕΕ σημαίνει δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Αποτελεί στοιχείο θεμελιώδους σημασίας κάθε συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο να αποτυπώνει σωστά την επιλογή των Πολιτών του για αποχώρηση απο την ΕΕ και όλα όσα αυτή αντιπροσωπεύει. 

Τα ” 27 ” κράτη-μέλη θα πρέπει να μείνουν προσηλωμένα στην ενότητα, επιδεικνύοντας την δέσμευση τους στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Αυτό το οποίο χρειάζεται είναι μια επείγουσα, στοχευμένη, δομημένη, πρωτοβουλία για βαθύτερη πολιτική ολοκλήρωση. Μια γρήγορη εφαρμογή ενός πακέτου μεταρρυθμίσεων, για τις οποίες δεν απαιτείται αλλαγή των Συνθηκών της ΕΕ. Ένας συγκεκριμένος οδικός χάρτης καταγραφής της προόδου σε όλες τις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη – πορεία της Ευρωζώνης,ανεργία, εθνικές και περιφερειακές ανισότητες, προσφυγικό, εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια , για την επανάκτηση της εμπιστοσύνης των Πολιτών. Τα κράτη-μέλη, οι εθνικές κυβερνήσεις, να δεσμευθούν για βαθύτερη πολιτική ολοκλήρωση, να προωθήσουν  μια ευρεία συζήτηση σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης, ως πολιτικό σχέδιο. Η Γαλλία και η Γερμανία έχουν μια ιδιαίτερα σημαντική ευθύνη στο θέμα αυτό. 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως δημοκ​​​ρατική, υπερεθνική έκφραση,  θα πρέπει να είναι ο βασικός παράγοντας σε μια τέτοια διαδικασία, υποβάλλοντας τις προτάσεις του το συντομότερο δυνατόν. Μια τέτοια πορεία, θα πρέπει να περιλαμβάνει αναγκαίες αλλαγές στις Συνθήκες της ΕΕ, προετοιμάζοντας το έδαφος για μια πραγματική Ευρωπαϊκή Συνέλευση. 

Οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές, υπενθυμίζουν τον στόχο μιας Ομόσπονδης Ευρώπης , ως τον μόνο τρόπο για να διατηρηθούν τα ευρωπαϊκά επιτεύγματα, για να διασφαλισθεί το μέλλον της ενότητας, της σταθερότητας και της ευημερίας στην ήπειρο μας.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook