Την επιχείρηση «Ουκρανοποίησης» του Ηνωμένου Βασιλείου μετά το Brexit στηλίτευσε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς, μιλώντας χθες Τετάρτη 29 Ιουνίου στον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα» και στην εκπομπή «Υπέρβαση» του Κυριάκου Τόμπρα.

Στη συνέντευξή του  ο Νότης Μαριάς επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «οι δυνάμεις της νομενκλατούρας των τραπεζών και της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών, όπως δεν ανέχτηκαν το «ΟΧΙ» του Ελληνικού δημοψηφίσματος, δεν ανέχονται και αυτήν την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ε.Ε.» και τόνισε ότι έτσι εξηγείται το ξαφνικό ενδιαφέρον για την δήθεν ανεξαρτησία της Σκωτίας και του Γιβραλτάρ από πλευράς Ευρωπαίων. Υπάρχει «στήριξη κάθε προσπάθειας διαδηλώσεων, αντιρρήσεων, διαμαρτυριών, προκειμένου να πάνε σε δεύτερο δημοψήφισμα εδώ και τώρα για να αλλάξουν την απόφασή», τους οι Βρετανοί για το Brexit συνέχισε.

Και όλα αυτά ενώ «τυπικά μέχρι να αποχωρήσει η Βρετανία, δηλαδή, είτε να υπάρξει συμφωνία αποχώρησης, ή, εφόσον περάσουν δύο χρόνια από την ημέρα που θα ανακοινώσουν την ενεργοποίηση του άρθρου 50, οι Βρετανοί είναι κανονικά μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με δικαιώματα και υποχρεώσεις».

Σχολιάζοντας τις πρώτες αντιδράσεις των Ευρωπαίων ηγετών στην έκτακτη Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες την Τρίτη 28 Ιουνίου, ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής είπε: «Αυτό που φάνηκε από τη χτεσινή κουβέντα, είναι ότι ήταν εκδικητική η στάση κυρίως του Γιούνκερ και διαφόρων  ηγετών ευρωπαϊκών κομμάτων απέναντι στους Βρετανούς». Εν συνεχεία συσχέτισε  τους σημερινούς εκβιασμούς που γίνονται απέναντι στο Ηνωμένο Βασίλειο με τους εκβιασμούς που έγιναν από την ΕΚΤ και την τρόικα γενικότερα κατά της Ελλάδας και οι οποίοι οδήγησαν στο κλείσιμο των τραπεζών και στα capital controls. Δεν ανέχονται οι ηγέτες της ευρωπαϊκής τραπεζοκρατίας από κανέναν να αντιδράσει, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Νότης Μαριάς αναφέρθηκε επίσης στην γεωστρατηγική θεώρηση των ΗΠΑ που θέλουν τη Βρετανία εντός ΕΕ «για να διαπραγματεύονται μόνο με έναν» ενόψει TTIP αλλά και επειδή δεν επιθυμούν έναν αυτοδύναμο ρόλο της Βρετανίας, «πέραν των άλλων γιατί η Βρετανία έχει μία ειδική προστιθέμενη αξία, παράγει ιδεολογία, έχει μία ιστορία μεγάλη».

Χαριτολογώντας ο Νότης Μαριάς κατέληξε στο γεγονός ότι οι Άγγλοι φεύγουν και αφήνουν τον Θατσερισμό και την νεοφιλελεύθερη πολιτική της λιτότητας μέσα στην ΕΕ, αλλά και το αγγλικό δίκαιο ως εφαρμοστέο δίκαιο της πρώτης και δεύτερης δανειακής σύμβασης που υπέγραψε η Ελλάδα με τους τοκογλύφους δανειστές.     

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook