Η Διεθνής Ημέρα Πολυχαίτων (#polychaeteday) γιορτάζεται φέτος για δεύτερη φορά, στις 1/7/2016 την ημέρα των γενεθλίων του Δρ. Kristian Fauchald (1 Ιουλίου 1935 – 4 Απριλίου 2015) ένος σπουδαίου ερευνητή της πολυχαιτολογικής κοινότητας.

Οι πολύχαιτοι ανοίκουν στην ομοταξία των δακτυλιοσκωλήκων (γαιοσκώληκες & βδέλλες), οι οποίοι συναντώνται αποκλειστικά στη θάλασσα. Το σώμα τους είναι επίμηκες & κυλινδρικό και το μήκος του κυμαίνεται από λίγα χιλιοστά έως μερικά μέτρα.
Η επιφάνεια του σώματός τους διαιρείται σε λίγο-πολύ ευδιάκριτους δακτυλίους ή τμήματα, που είναι συνήθως εφοδιασμένα με αποφύσεις για την κίνηση που φέρουν πολλές τρίχες, που δικαιολογουν και το όνομά τους . 

Ο Kristian Fauchald  γεννήθηκε στη Νορβηγία το 1935, και σπούδασε βιολογία στο Πανεπιστήμιο του Μπέργκεν, μέχρι την έναρξη των διδακτορικών του σπουδών στην Καλιφόρνια το 1965.  
Από το 1979 και μέχρι το θάνατό του εργάστηκε στο Τμήμα Ζωολογίας Ασπονδύλων του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας των Η.Π.Α (http://naturalhistory.si.edu/).

Σας προσκαλούμε Παρασκευή 1/7 από τις 10:00 π.μ. έως τις 5 μ.μ. στην υποδοχή του Ενυδρείου Κρήτης για να τιμήσουμε τον Kristian Fauchald και να γνωρίσετε περισσότερα για αυτά τα καταπληκτικά ζώα. Ελάτε να ζωγραφίστε το δικό σας πολύχαιτο, να ολοκληρώστε ένα σχετικό παζλ, να δοκιμάστε την «πολυχαιτο-τούρτα», να δείτε τρισδιάστατα τα ζώα αυτά χρησιμοποιώντας τεχνολογίες επαυξημένης πραγματικότητας και πολλά άλλα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook