Το μείζον πρόβλημα της καθαριότητας της πόλης, απασχόλησε για άλλη μια φορά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

Στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 31 Ιανουαρίου,  το Σώμα αποφάσισε να προσληφθούν εβδομήντα διμηνητές για τις ανάγκες της καθαριότητας, μιας και η σύμβαση των τριάντα ατόμων, που εργάζονται στην καθαριότητα έληξε μόλις χθες.

Αξίζει να σημειωθεί πως, οι τριάντα εργαζόμενοι έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία όμως, απέρριψε το Δικαστήριο, με αποτέλεσμα οι συμβασιούχοι να μην μπορούν να εργαστούν πλέον στον Δήμο.

Η εξέλιξη αυτή, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου των εργαζομένων, ο οποίος κατηγόρησε το δήμο, ότι δεν τους στήριξε στο δικαστήριο, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Η απάντηση, ωστόσο, ήρθε από το νομικό σύμβουλο του δήμου, που υποστήριξε ότι, «βάσει της σύμβασή τους, δεν αναγνωρίζεται ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.»

 Ο Αντιδήμαρχος Μανούσος Λιονάκης, σημείωσε: Μπορεί οι εργαζόμενοι να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, από την άλλη εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις. Ο νόμος είναι σαφής και δεν αφήνει περιθώρια για προσλήψεις.

Γεγονός που προκάλεσε την μήνη, του δημοτικού συμβούλου Μιχάλη Κυνηγού, ο οποίος ρώτησε τον κ. Λιονάκη αν υπερασπίζεται τους εργαζόμενους ή τον Δήμο Χανίων.

Ο Δήμαρχος Μανόλης Σκουλάκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: Σαφώς και δεν είναι ευχάριστο πράγμα,  οι απολύσεις, όμως, ακόμα και αν πούμε, ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, δεν αλλάζει τίποτα, αφού το Δημοτικό Συμβούλιο, ως γνωστόν δεν νομοθετεί.

Ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης, Γρηγόρης Αρχοντάκης, τόνισε πως, «θα πρέπει να προσληφθούν οι διμηνήτες, ωστόσο, το Δημοτικό Συμβούλιο, πρέπει να αποφασίσει ότι, αυτοί που έφυγαν κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.»

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Κυριάκος Βιρβιδάκης, ο οποίος επεσήμανε πως «οι εργαζόμενοι αυτοί πρέπει να μοριοδοτηθούν και να έχουν προτεραιότητα στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.»

Οι εκπρόσωποι της ελάσσονος αντιπολίτευσης Τάσος Βάμβουκας και Νίκος Παπαντωνάκης τόνισαν ο μεν πρώτος ότι, δεν έγινε καμία δυνατή προσπάθεια για τους συμβασιούχους, ο δε δεύτερος πως, οι εργαζόμενοι θα κατοχύρωναν τη μονιμότητα αν ο δήμος Χανίων τους στήριζε.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook