Ο Πρόεδρος της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης αποκαλύπτει μια συγκινητική ιστορία και το δράμα των προσφύγων της Συρίας

Νεαρός πρόσφυγας βγαίνει σε παραλία της Μυτιλήνης, κουβαλώντας στην πλάτη του την τυφλή γυναίκα του και στα χέρια του το ενός έτους παιδί τους. 

Ο Στρατής Τσουλέλλης, πρόεδρος της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης, απαθανατίζει το συγκλονιστικό στιγμιότυπο που κάνει τον γύρο του κόσμου. Κατόπιν τους επισκέπτεται στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης και παρακαλάει να βρεθούν άνθρωποι να τους βοηθήσουν.

Στην παραλία της Κάγιας, κοντά στη Σκάλα Συκαμνιάς, για πρώτη φορά μετά από αρκετούς μήνες, έφτασε την Κυριακή 26 Ιουνίου μια βάρκα με πρόσφυγες, στην πλειοψηφία τους από το Ιράκ. Έκπληκτοι Έλληνες και ξένοι που ήταν στην ακτή είδαν να βγαίνει από τη βάρκα ένας νεαρός πρόσφυγας έχοντας την τυφλή γυναίκα του στους ώμους του και το μωρό τους στα χέρια του.

Ο Στρατής Τσουλέλλης, πρόεδρος της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης που κολυμπούσε εκεί απαθανάτισε τη στιγμή. Η συγκινητική φωτογραφία δημοσιεύτηκε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και η ιστορία του πρόσφυγα με την τυφλή γυναίκα έγινε ευρύτερα γνωστή. Ωστόσο κάποιες συγκλονιστικές λεπτομέρειες έμελε να ρθουν στην δημοσιότητα μετά την επίσκεψη του Στρατή Τσουλέλλη στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου τους αναζήτησε, εντυπωσιασμένος από το μεγαλείο ψυχής αυτής της οικογένειας.

Η οικογένεια αποτελείται από τον Marwan Assad Mojjo, την τυφλή γυναίκα του Abir Najdat Abdo και το Abdu El Malik, το ενός έτους και δύο μηνών μωρό τους. Είναι Σύριοι, κατάγονται από το Χαλέπι και ζούσαν μια φυσιολογική ζωή μέχρι που κάποια βόμβα κατέστρεψε τα πάντα όσα είχαν. Η γυναίκα από τον βομβαρδισμό τυφλώθηκε και δεν νιώθει τα κάτω άκρα της, από τα γόνατα και κάτω, ενώ αντιμετωπίζει και πρόβλημα διαβήτη. Μάλιστα εξαιτίας μιας ξαφνικής υπογλυκαιμίας, νοσηλεύεται τώρα και αυτή στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

«Η μάνα τυφλή, κάποια στιγμή της φεύγει το παιδί από τα χέρια. Χτυπάει το μωρό στο κεφάλι. Υδροκέφαλο. Πρέπει να χειρουργηθεί από ειδικό παιδίατρο νευροχειρούργο. Στην Αθήνα, στο εξωτερικό;» αναφέρει ο Τσουλέλλης στη σχετική ανάρτηση στο FB και συνεχίζει «Τρία χρόνια ταλαιπωρούνται, πρώτα πρόσφυγες μέσα στη ίδια τους τη χώρα και μετά στη Τουρκία. Στη Τουρκία δούλευε λαθραία μαζεύοντας πλαστικά και παλιοσίδερα προκειμένου να μαζέψει τα χρήματα για να περάσει στην Ελλάδα. Πλήρωσε 500 δολάρια για τον καθένα τους. Από τότε που τυφλώθηκε η γυναίκα του παλεύει. Σύντροφος, πατέρας και μάνα ταυτόχρονα.

Τι ζητά; … Μια χώρα που να μπορεί να βοηθήσει τη γυναίκα του και το παιδί τους στα προβλήματα υγείας. Στο Dortmund της Γερμανίας ίσως που βρίσκεται ήδη ο αδελφός της νεαρής τυφλής μάνας. Τον σφίγγω στην αγκαλιά μου. Του υπόσχομαι να ξαναπάω να τους δω. Βγαίνω έξω από το θάλαμο. Το στομάχι μου με σφίγγει. Ελπίζω οι φωτογραφίες μου να προκαλέσουν και να βρεθούν Άνθρωποι να βοηθήσουν.» καταλήγει η συγκινητική ανάρτηση του Προέδρου της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook