Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, επισκέφθηκαν σήμερα, Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016, τα μέλη του νέου Δ.Σ των Ρομά και του έθεσαν θέματα, τα οποία αφορούν στην υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες που εντάσσεται στο Π.Ε.Π Κρήτης 2014-2020. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η Αντιδήμαρχος Χανίων, κ. Ελευθερία Αλιφιεράκη. 

Συγκεκριμένα, τα μέλη του Δ.Σ. αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα της στέγασης, για το οποίο ζητούν αλλαγή στην υλοποίησή του, ώστε να μην δημιουργηθεί το φαινόμενο της «γκετοποίησης», αλλά να υπάρχει η δυνατότητα αγοράς κατοικίας σε οποιοδήποτε σημείο του Νομού Χανίων. Από την υπεύθυνη Αντιδήμαρχο ζήτησαν να ενημερώνονται πλήρως για το πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης, που είναι εξουσιοδοτημένοι οι Δήμοι να υλοποιήσουν, για να συμμετέχουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους. Επίσης, ζήτησαν τη συνεργασία του Τμήματος Εμπορίου της Αντιπεριφέρειας με το αντίστοιχο τμήμα του Δήμου, ώστε να διευκολύνεται η έκδοση αδειών υπαίθριου εμπορίου. 

Η συζήτηση εξελίχθηκε σε πολύ καλό κλίμα και δόθηκε η υπόσχεση από τον κ. Βουλγαράκη να βρίσκονται σε συνεχή επαφή ώστε να υλοποιηθεί το πρόγραμμα και στα Χανιά. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook