Την αντίδρασή της απέναντι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρσοβία στις 8-9 Ιουλίου, θα εκφράσει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

“Στις 8-9 Ιουλίου 2016 πραγματοποιείται στη Βαρσοβία Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, για να πάρει ακόμα πιο επικίνδυνα μέτρα, σε βάρος των λαών μας, στο πλαίσιο των γενικότερων ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ιδιαίτερα των ανταγωνισμών με τη Ρωσία.

Στη Σύνοδο θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί:

•    Η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού στρατιωτικών δυνάμεων και σύγχρονων όπλων στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη, στις χώρες της Βαλτικής.
•    Η ενίσχυση της παρουσίας ναυτικών δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα, την Ανατολική και Κεντρική Μεσόγειο, το Αιγαίο.
•    Η ανάπτυξη της λεγόμενης “Πυραυλικής Ασπίδας” στην Πολωνία και τη Ρουμανία, για να έχει το πλεονέκτημα της απειλής του πρώτου πυρηνικού πλήγματος σε περίπτωση πολεμικής αναμέτρησης με τη Ρωσία, χωρίς το ρίσκο της ρωσικής πυρηνικής απάντησης. Πρόκειται για επικίνδυνους σχεδιασμούς, που μετατρέπουν την Ευρώπη σε θέατρο πυρηνικού ολοκαυτώματος.
•    Η ισχυροποίηση της πολιτικο-στρατιωτικής συνεργασίας του ΝΑΤΟ με την ΕΕ, για να διαμορφωθεί ένα δολοφονικό μπλοκ δυνάμεων που θα χρησιμοποιηθεί την επόμενη περίοδο για νέους πολέμους και επεμβάσεις».

«Ο κίνδυνος γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου χτυπάει την πόρτα μας. Να αντιδράσουμε τώρα, πριν είναι αργά. Να βροντοφωνάξουμε “όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, όχι στην εμπλοκή της χώρας μας”» σημειώνεται και στηλιτεύεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που συνεχίζει την πολιτική των προκατόχων της, εμπλέκοντας πιο βαθιά τη χώρα στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στο όνομα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» του εγχώριου κεφαλαίου.
«Ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Αμυνας, η κυβέρνηση καμαρώνουν γιατί διαθέτουν τη στρατιωτική βάση της Σούδας στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, γιατί διατηρούν τις στρατιωτικές βάσεις, τα ΝΑΤΟικά στρατηγεία και παίρνουν μέρος, μαζί με τις ΗΠΑ, άλλες ιμπεριαλιστικές χώρες και το Ισραήλ, σε ασκήσεις προετοιμασίας πολέμων. 
Στην πράξη αποδεικνύεται ότι η πολιτική που τσακίζει την εργατική τάξη, το λαό μας, είναι η ίδια πολιτική που εμπλέκει την Ελλάδα στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για λογαριασμό των μεγάλων συμφερόντων», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Δεν υπάρχουν περιθώρια για δισταγμούς και αναμονή. Οι ανταγωνισμοί για την Ενέργεια, τους δρόμους μεταφοράς του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, τον έλεγχο των αγορών, είναι η βάση των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Η αποφασιστική, φιλειρηνική απάντηση του λαού μας και των άλλων λαών είναι αυτή που κατευθύνεται στην ανατροπή του καθεστώτος εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για την εξάλειψη των αιτιών που γεννάνε τον πόλεμο, την προσφυγιά, τη φτώχεια, είναι αυτή που οδηγεί στην αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με τον λαό μας νοικοκύρη στον τόπο του»

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ
    Να κλείσει τώρα η αμερικανοΝΑΤΟική βάση της ΣΟΥΔΑΣ, να φύγει το ΚΕΝΑΠ.
    Να καταδικάσουμε αποφασιστικά το ΝΑΤΟ και τη Σύνοδο Κορυφής στη Βαρσοβία, που θα πάρει νέες φονικές αποφάσεις.
    Να καταγγείλουμε την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εμπλέκει τη χώρα μας, το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες.
    Να βροντοφωνάξουμε ΟΧΙ στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους – Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
    Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. 

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΟΥΛΗ στις 9 το βράδυ πίσω από το Γυαλί Τζαμισί στο Παλιό Λιμάνι.

Χορεύουν (με αλφαβητική σειρά):
Αθλητικός χορευτικός σύλλογος «Οι Πελασγοί»
Λαογραφικός όμιλος Χανίων
Παραδοσιακός όμιλος Χανίων «Ο Φάρος»
Σύλλογος Κρητικών Χορών «Η Κίσσαμος» 
Χορευτικός Σύλλογος «Τα Σφακιά»

Παίζουν οι Μουσικοί (με αλφαβητική σειρά):
Βερυκάκης Γεράσιμος Κιθάρα
Κοντουδάκης Ανδρέας Λαούτο
Κουναλάκης Μανούσος Μαντολίνο, Ασκομαντούρα 
Λενταράκης Λευτέρης Λύρα
Μαριδάκης Στέλιος Λαούτο
Πετρακάκης Γιώργος Λύρα
Ρεβελάκης Παντελής Λαούτο”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook