Aβέβαιο είναι το μέλλον της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία μέριμνα δεν έχει υπάρξει εως σήμερα για την στελέχωσή της με μόνιμο προσωπικό, την στιγμή που τα περιστατικά για που δέχεται σημειώνουν αύξητική πορεία.

Οι μόλις 9 εργαζόμενοι της κλινικής, που δίνουν κάθε μέρα όλες τους τις δυνάμεις για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των παιδιών και των οικογενειών τους απέστειλαν επιστολή στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ζητώντας για μια ακόμη φορά τα …αυτονόητα.

Αναλυτικά η επιστολή των εργαζομένων:

“Μόλις 4 μήνες μετά από τα επίσημα εγκαίνια της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του Πα.Γ.Ν.Η. (04/03/2016) που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Πέτρου Γιαννουλάτου, για άλλη μία φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με το αβέβαιο μέλλον της συγκεκριμένης κλινικής. Παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Υγείας για την στελέχωση της κλινικής με μόνιμο προσωπικό καμία μέριμνα δεν έχει υπάρξει έως σήμερα.

Το προσωπικό της κλινικής στην πλειοψηφία του απασχολείται από το νοσοκομείο με σύμβαση μίσθωσης έργου (συγκεκριμένα 9 εργαζόμενοι):

1 Παιδοψυχίατρος
2 Ψυχολόγοι
1 Κοινωνική Λειτουργός
5 Νοσηλευτές

Οι υποσχέσεις των ιθυνόντων έγιναν ελπίδες καθώς 3 μήνες πριν την λήξη των συμβάσεων του παραπάνω προσωπικού (ημερ/νία λήξης συμβάσεων 26/09/2016) δεν έχει γίνει καμία απαραίτητη ενέργεια από το Υπουργείο Υγείας.

Εμείς όλοι οι εργαζόμενοι της κλινικής προσπαθούμε καθημερινά να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας σε όλο τον πληθυσμό που μας χρειάζεται, εντός και εκτός Κρήτης, παλεύοντας καθημερινά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα τόσο για τα παιδιά και τους εφήβους που εξυπηρετούμε όσο και για τις οικογένειες τους.

Ενδεικτικά από 15/09/2014 που ξεκίνησε πιλοτικά η λειτουργία της κλινικής εξετάστηκαν:
362 νέα περιστατικά στο πρώτο έτος
505 νέα περιστατικά στο δεύτερο έτος λειτουργίας, πριν ακόμα αυτό συμπληρωθεί.

Στο διάστημα από 29/01/2015 που ξεκίνησε η νοσηλεία παιδιών και εφήβων έως σήμερα:
έχουν πραγματοποιηθεί 89 νοσηλείες.

Παράλληλα μεγάλος αριθμός παλαιών περιστατικών συνεχίζει να παρακολουθείται σε τακτική βάση από το επιστημονικό προσωπικό της κλινικής.

Οι παραπάνω αριθμοί καταδεικνύουν σαφέστατα την ολοένα αυξανόμενη ροή περιστατικών που χρήζουν της επείγουσας ή τακτικής παρέμβασης μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Το Υπουργείο Υγείας να σεβαστεί τον εξυπηρετούμενο Κρητικό και μη πληθυσμό δίνοντας Άμεσα Λύση.

Άμεση δέσμευση για ανανέωση των συμβάσεων του υπάρχοντος προσωπικού και στελέχωση της κλινικής με μόνιμο προσωπικό. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.

Ιούλιος 2016
Με εκτίμηση,
οι εργαζόμενοι της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Πα.Γ.Ν.Η.”

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook