Θερμική κάμερα για τον εντοπισμό του αιλουροειδούς στην Σητεία, αναμένεται τις επόμενες ώρες να χρησιμοποιήσουν οι τοπικές αρχές την ώρα που η αγωνία την μικρής κοινωνίας της Σητείας συνεχίζεται.

Οι απόψεις των ειδικών διίστανται οι καταγγελίες ότι το άγνωστο ζώο εντοπίστηκε και σε άλλες περιοχές του  νησιού, όπως τον Αποσελέμη και την Αγια Φωτιά, ενισχύουν τις αρχκές καταγγελίες για την υπαρξη του ζώου, δημιουργώντας παράλληλα κωμικοτραγικές καταστάσεις.

Οι επιστήμονες εμφανίζονται καθησυχαστικοί και επισημαίνουν ότι στις περισσότερες καταγγελίες, υπάρχει μεγάλη δόση υπερβολής και εκτιμούν ότι πρόκειται για αγριόγατο ή κάποιο είδος γάτας που ζει στην Κρήτη.

Οι καταγγελίες, πάντως, πολιτών για τον εντοπισμό του ζώου, θέλουν ένα καφέ με μαύρες ρίγες και λευκό τρίχωμα στο στέρνο, αιλουροδειδές,  μεγάλου μεγέθους, .. να κινείται σε θάμνους  την μια 6 χλμ έξω από την Σητεία προς Βάι και την άλλη στον Αποσελέμη.

Ο βιολόγος και έφορος σπονδυλωτών του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας,  Πέτρος Λυμπεράκης, επισημαίνει ότι ο κρητικός αγριόγατος είναι πολύ μικρότερος και είναι αρκετά νευρικό ζώο, που κινείται ταχύτατα αλλά αποφεύγει τους ανθρώπους.

Στην ευρυτερη περιοχή πάντως της Σητείας, επικρατεί σύγχυση.. υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δασών, αστυνομικοί, αλλά κ κάτοικοι των γύρω περιοχών,  έχουν χωριστεί σε ομάδες και ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή τα σημεία, όπου εντοπίστηκε το..αγριο ζώο, ενώ η Διεύθυνση Δασών σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει, όποιος δει το αιλουροειδές να μην κάνει προσπάθεια να το πλησιάσει ή να το πιάσει, αλλά να τραβήξει, αν έχει την ψυχραιμία, μία φωτογραφία ή βίντεο, από πολύ μακρινή απόσταση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook