Σε φυλάκιση 5 μηνών με αναστολή, καταδίκασε το Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο της Λαμίας, δύο Ρομά, που κατηγορούνταν ότι επιτέθηκαν και προπηλάκισαν αστυνομικό, στο χωριό Αχλάδι της Στυλίδας.

Σύμφωνα με to protothema.gr, ένα κομβόι από Ρομά, την τελευταία βδομάδα, είχε κατασκηνώσει στο Αχλάδι της Στυλίδας, κοντά στα διόδια της Πελασγίας. Από την αρχή είχαν έντονες αντιπαραθέσεις με τους κατοίκους και τους παραθεριστές του παραλιακού χωριού.

Το βράδυ της Τρίτης η ένταση έγινε πολύ μεγαλύτερη μεταξύ των Ρομά και των κατοίκων της περιοχής. Αρχικά υπήρξε η παρέμβαση της αστυνομίας και ηρέμησαν τα πνεύματα. Λίγο αργότερα όμως, η σύρραξη γενικεύθηκε όταν στην περιοχή έφτασε περιπολικό με αστυνομικούς.

Οι Ρομά τους επιτέθηκαν ενώ οι κάτοικοι έσπευσαν να ενισχύσουν τους αστυνομικούς. Ο ένας από τους αστυνομικούς πυροβόλησε στον αέρα με το υπηρεσιακό του περίστροφο για εκφοβισμό και για να απεγκλωβίσει τον άλλο συνάδελφο του που τραυματίστηκε ελαφρά από τους Ρομά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Οι Ρομά εξαφανίστηκαν από την περιοχή και αμέσως στήθηκε ανθρωποκυνηγητό από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που τους εντόπισαν στην είσοδο της Λαμίας. Εκεί συνέλαβαν τρεις από αυτούς που επέβαιναν σε ισάριθμα αυτοκίνητα.