Με επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην  έκθεση «SUMMER FANCY FOOD SHOW 2011» που διεξήχθη  στην Ουάσιγκτον 10 με 12 Ιουλίου 2011.

Στην έκθεση εκτός από την Περιφέρεια, συμμετείχαν επιχειρήσεις τόσο από την Κρήτη όσο και από την υπόλοιπη χώρα, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ).

Η «SUMMER FANCY FOOD SHOW» είναι το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός τροφίμων και ποτών στην Αμερική, όπου προσελκύει κάθε χρόνο τους σημαντικότερους εκπροσώπους από το χώρο του λιανεμπορίου, του χονδρεμπορίου, της τροφοδοσίας-διανομής και της μαζικής εστίασης. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε αυτήν συμμετέχουν πάνω από 2.400 εκθέτες από 80 περίπου χώρες.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν στην έκθεση η Αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη μαζί με την Προϊσταμένη της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας Ελβίτα Βολικού. 

«Κατά τη διάρκεια της έκθεσης στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο που είχαμε δημιουργήσει, μοιράστηκαν εκατοντάδες ενημερωτικά φυλλάδια που αφορούσαν στην κρητική διατροφή, το ελαιόλαδο, τα κρητικά τυριά και ευρύτερα τα ποιοτικά μας Κρητικά προϊόντα.

Έγιναν επίσης επαφές με εμπορικούς ακολούθους ξένων πρεσβειών, με επιχειρηματίες της Αμερικής που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα προϊόντα μας, καθώς επίσης και με δημοσιογράφους από διάφορα τηλεοπτικά δίκτυα.

Ήδη βρισκόμαστε σε επικοινωνία μαζί τους με στόχο την ανάληψη περαιτέρω δράσεων για την προώθηση και προβολή των προϊόντων μας», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook