Ένας Κρητικός, μόλις 15 ετών,  θα εκπροσωπήσει την χώρα μας σε Παγκόσμιους αγώνες Muay Thai, στην Ταϊλάνδη. Ο 15χρονος Παντελης Σαμπροβαλακης απο την Ιεράπετρα κατάφερε μόλις με 1,5 χρόνο προπονήσεων να μπει στην εθνική Ελλάδος Muay Thai.

Μία ακόμα διάκριση για το νησι μας!

Ο 15χρονος  Παντελής προπονείται στη σχολή Team Thanos στην Ιεράπετρα. Δίπλα του ο καταξιωμένος και έμπειρος δάσκαλος πολεμικών τεχνών Θανος Καραλης. Με μόλις 1,5 χρόνο σκληρή δουλειά, ο μικρός αθλητής θα αγωνιστεί με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος, στην πρωτεύουσα του αθλήματος , την Ταϊλάνδη!

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο  στα 63,5 κιλά και ο Παντελής έχει βάλει σκοπό να μαγέψει τον κόσμο…!

Στους αγώνες muay thai, επιτρέπονται χτυπήματα με όλα τα άκρα του σώματος και όχι μόνο με χέρια και πόδια όπως στο kickboxing.

Έτσι, ο Παντελής δίνει μεγάλη βαρύτητα σε τεχνικές για χτυπήματα με τους αγκώνες και τα γόνατα, αλλά κ στην πάλη, καθώς αυτό είναι ένα βασικό κομμάτι της κυρίαρχης αυτής τέχνης..! Ο μικρός Παντέλης από την Ιεράπετρα, δούλεψε με τον δάσκαλο του αρκετα καλά νέες τεχνικές που του επιτρέπουν να είναι αισιόδοξος για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και μία θέση στο βάθρο των νικητών.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε ερασιτεχνικό επίπεδο, οπότε οι αθλητές θα φοράνε όλα τα απαραίτητα προστατευτικά.

Οι προπονήσεις, τις τελευταίες εβδομάδες  είναι εντατικές καθώς οι αγώνες θα έχουν διάρκεια 3 γύρων των 3(!) λεπτών.

Καθημερινά ο Παντελής μας με τον δάσκαλο του ξεκινάνε τις προπονήσεις με τρέξιμο πολλών χιλιομέτρων, βάρη και τελειώνουν με προπόνηση τεχνικής.

Στα τέλη Ιουλίου ο Παντελής θα μεταβει στην Αθήνα για να ολοκληρώσει την προετοιμασία του με συνεργάτες του δασκάλου του και να ενσωματωθεί στη αποστολή της εθνικής όπου και θα πραγματοποιήσουν το πολύωρο ταξίδι στη χώρα του χαμόγελου όπως την αποκαλούν οι φίλοι του αθλήματος..!

Καλή επιτυχία Παντελή!

Οι ευχές μας σε συνοδεύουν…!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook