Εξιχνιάστηκαν 7 κλοπές και 4 απόπειρες που είχαν διαπραχθεί σε ναό και δημόσιο οργανισμό από το 2014 μέχρι τον Οκτώβριο  του 2015

Εξιχνιάστηκαν, σήμερα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου,  επτά (7) υποθέσεις κλοπής και τέσσερις (4) υποθέσεις απόπειρας κλοπής που διαπράχθηκαν σε Ιερό Ναό και σε Δημόσιο Οργανισμό στο Ηράκλειο. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονου ημεδαπού, κατηγορούμενου για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Επιπλέον, ο 24χρονος συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα,  από την πολύμηνη και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο του 2014 έως και τον Οκτώβριο του 2015,  ο 24χρονος είχε διαπράξει επτά (7)  κλοπές και τέσσερις (4) απόπειρες κλοπής, σε Ιερό Ναό και σε Δημόσιο Οργανισμό στο Ηράκλειο, προκαλώντας παράλληλα υλικές ζημιές.

Αναλυτικότερα, ο 24χρονος αφαίρεσε χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές (ηλεκτρονικό υπολογιστή, κάμερες ασφαλείας) και διάφορα άλλα αντικείμενα (γεωργικά φάρμακα καλώδια, διαθλασύμετρα, φορτιστή κ.α.), η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 3.500 ευρώ. Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα,  προέβη σε τρεις απόπειρες κλοπής σε χώρους του εν λόγω Οργανισμού προκαλώντας υλικές ζημιές σε αυτούς και επιχείρησε ανεπιτυχώς να παραβιάσει Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο βρισκόταν εντός του ανωτέρω χώρου. 

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, εντοπίστηκε σήμερα (05.07.2016) το πρωί ο 24χρονος, και συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook