Για να προσφέρουν βοήθεια και υποστήριξη στις γυναίκες κρατούμενες των φυλακών ένωσαν τις δυνάμεις τους ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου», στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και  αντιπροσωπείες στελεχών εμπλεκομένων φορέων και οργανώσεων από την Ισπανία – Γερμανία – Λιθουανία- Ρουμανία – Πορτογαλία στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Prisoners: Present Discussion and Contribution to the Future European Union» για το πρόγραμμα Europe for Citizens.

Συγκεκριμένα, στην Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Αστυνομίας στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου Κρήτης, την Πέμπτη 30/06/2016 με θέμα «Prisoners: Present Discussion and Contribution to the Future European Union» συζητήθηκαν οι πολιτικές και τα προβλήματα επανένταξης των φυλακισμένων γυναικών στην κοινωνία και ανταλλάχθηκαν επιστημονικές και τεχνικές θέσεις και απόψεις τόσο από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και από τον Σύνδεσμο και τους εταίρους που συμμετείχαν στην ημερίδα.

Ο Σύνδεσμος ευχαριστεί θερμά τους εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας για την άψογη φιλοξενία αλλά και για την σπουδαία επιστημονική προσέγγιση τους και συγκεκριμένα τον Ταξίαρχο της Ελληνικής Αστυνομίας κύριο Λαγουδάκη, τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Ηρακλείου κύριο Ζαχαριουδάκη Εμμανουήλ και τον ψυχολόγο της ΕΛΑΣ κύριο Μαυριδάκη Γρηγόρη.

Η εξαιρετική αυτή διοργάνωση ως προς τη διαχείριση το συντονισμό και την υλοποίηση της αποτελεί σημαντική πηγή γνώσης και μέσο για την αντιμετώπιση του πολύπλοκου προβλήματος της επανένταξης των γυναικών που κρατούνται στα ελληνικά σωφρονιστικά κέντρα.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook