Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος ξενοδόχων των νομών της Κρήτης γίνεται λόγος για στοχοποίηση του τουριστικού τομέα σε μια οριακά δύσκολη περίοδο για τον κλάδο.

Το πλήρες κείμενο:

Για μια ακόμη φορά ο τουριστικός τομέας στοχοποιείται και δέχεται αλλεπάλληλα καταλυτικά πλήγματα και από τον κλάδο των επαγγελματιών ΤΑΞΙ , σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη από την οποία θα εξαρτηθεί και η μετέπειτα πορεία του, αλλά και αυτή της οικονομίας μας αφού μοναδικός τροφοδότης της , απέμεινε να είναι μόνο ο τουρισμός.

Φαίνεται ότι χάνεται και η τελευταία ελπίδα που διατηρούσαμε για την οικονομική μας επιβίωση , επαγγελματίες και εργαζόμενοι του κλάδου, αφού οι ασταμάτητες απεργίες και κάθε είδους διαμαρτυρίες , στρέφονται και ξεσπάνε κατά παντός ΜΗ υπευθύνου , με αποτέλεσμα να συμπαρασύρονται όλα στη δίνη της ολοκληρωτικής καταστροφής. Τώρα πέρα από την Αθήνα στον καταστροφικό χορό μπαίνει και η επαρχία της χώρας ως ανασφαλής τουριστικός προορισμός και στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των ξένων μέσων ενημέρωσης κυριαρχεί σαν πρώτο θέμα η αυτοκαταστροφική μανία των νεοελλήνων που ρημάζουν τα πάντα.

Ο τουρισμός αποτελεί πηγή σημαντικού εισοδήματος , ιδιαίτερα την θερινή περίοδο και για τους επαγγελματίες των ΤΑΧΙ και δεν μπορούμε να αντιληφθούμε γιατί θα πρέπει να επιλεχθεί σαν χώρος διαμαρτυρίας το αεροδρόμιο ή το λιμάνι , καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο πλήγμα σε άλλες κατηγορίες επαγγελματιών που δεν ευθύνονται για τα μέτρα που λήφθηκαν εναντίον των ΤΑΧΙ .

Όμως , ως εδώ. Με τις ενέργειες αυτές έχει ξεκινήσει ένας πανελλήνιος ξεσηκωμός και καλούμε τους επαγγελματίες των ΤΑΞΙ να αναθεωρήσουν τους στόχους τους και να κατευθύνουν τις διαμαρτυρίες τους εκεί που πρέπει .Οι λοιποί επαγγελματίες και έως τώρα συνεργάτες τους έχουν δικαίωμα να αναζητήσουν το μέλλον τους διατηρώντας τις ελπίδες τους για το αύριο , έχοντας κάνει σκληρούς αγώνες γι’ αυτό , χωρίς να έχουν αδικήσει ή βλάψει άλλους επαγγελματίες άλλων κλάδων , αξιώνοντας να πράξουν το ίδιο και αυτοί.

Καλούμε δε τις αρμόδιες με την διατήρηση της τάξης αρχές να επιβάλλουν τον νόμο και να διαφυλάξουν τη δημόσια τάξη αλλά και τα δικαιώματα των λοιπών πολιτών που θίγονται βάναυσα από τέτοιες ενέργειες.

Παράλληλα καλούμε την συντεταγμένη πολιτεία της χώρας όπως αυτή εκφράζετε από την εκλεγμένη κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και επί τέλους να δώσει λύση επαναφέροντας την ομαλότητα σ αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα μας.

Από τα Δ.Σ των Συλλόγων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook