Συμφωνία συνεργασίας σύμφωνα με την οποία στα ελληνικά πολεμικά πλοία θα είναι δυνατόν να επιβαίνουν Ρουμάνοι αξιωματικοί κατά τη διάρκεια των επιχεισήσεων που αποφασίζει το ΝΑΤΟ,  η Ευρωπαϊκή Ένωση ή ο ΟΗΕ, υπέγραψε ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Γεώργιος Γακουμάκης και ο Ρουμάνος ομόλογός του Alexandru Mirsu.

Ο Ρουμάνος υποναύαρχος επισκέφθηκε τη χώρα μας προσκεκλημένος του αρχηγου ΓΕΝ και σήμερα επισκέφθηκε το επιτελείο  όπου είχε κατ’ ιδίαν συνομιλίες με τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη ΠΝ και ακολούθησε ενημέρωση επί των δραστηριοτήτων του ΓΕΝ. 

Ακολούθως επισκέφθηκε την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή Υποναύαρχο Βασίλειο Θεολογίτη ΠΝ και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής.

Την Τετάρτη 6 Ιουλίου ο Αρχηγός Πολεμικού Ναυτικού της Ρουμανίας θα επισκεφθεί την Σχολή Ελέγχου Βλαβών του ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ όπου θα τον υποδεχθεί ο Διοικητής Διοίκησης Ναυτικής Εκπαίδευσης Υποναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος ΠΝ και θα ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις τις Σχολής. 

Ακολούθως θα μεταβεί στο Αρχηγείο Στόλου όπου θα τον υποδεχθεί ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Καραγεώργης ΠΝ, θα ενημερωθεί για τις δραστηριότητες του Αρχηγείου Στόλου και θα επισκεφθεί μονάδες του ΑΣ και τον προσομοιωτή Υποβρυχίων.

Την Πέμπτη 7 Ιουλίου ο Αρχηγός Πολεμικού Ναυτικού της Ρουμανίας θα επισκεφθεί το Ναύσταθμο Κρήτης και το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ). 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook