Οι Έλληνες Ακτιβιστές του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στηρίζουν με ανακοίνωση τους το 2ο LGTBQi Pride που θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό κήπο του Ρεθύμνου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και καλούν τους πολίτες και τους φορείς να αγκαλιάσουν το Φεστιβάλ.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του Συντονιστής του PES Greece,Θοδωρής Δουλουμπέκης, αναφέρει:

Τόσο προσωπικά όσο και ως συντονιστής της Περιφερειακής ομάδας Κρήτης του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος θα ήθελα να καλέσω τους πολίτες τις συλλογικότητες και τους εκπροσώπους φορέων και πολιτικών κομμάτων το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 09 και 10 Ιουλίου να στηρίξουν το 2ο LGBTQI+ Pride Κρήτης, Φεστιβάλ Ορατότητας και Διεκδικήσεων για την Απελευθέρωση Φύλου, Σώματος, Σεξουαλικότητας που θα γίνει στο Δημοτικό Κήπο της πόλης του Ρεθύμνου.

Ο αγώνας για τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι, Transgender – Διαφυλικοί) είναι απλά μέρος ενός διαρκούς αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι μια μάχη κατά της ομοφοβίας, κατά των διακρίσεων που υφίστανται πάνω από το 50% των ΛΟΑΤ συνανθρώπων μας στην εκπαίδευση, στο εργασιακό περιβάλλον, στην κοινωνική τους ζωή εξαιτίας του φύλου τους και των σεξουαλικών τους προτιμήσεων.

Στον αγώνα αυτόν έχουμε πετύχει πολλά όλοι μαζί μένουν όμως ακόμη αρκετά. Διεκδικούμε ως προοδευτική οικογένεια των σοσιαλιστών και δημοκρατών της Ένωσης την αναγνώριση του πολιτικού γάμου και του συμφώνου συμβίωσης σε όλες τις χώρες της Ένωσης ώστε να υπάρχει ελευθερία μετακίνησης για όλους τους πολίτες ανεξάρτητα σεξουαλικών προτιμήσεων, διεκδικούμε μια πανευρωπαϊκή οδηγία που θα εξασφαλίζει ίση αντιμετώπιση προς όλους άσχετα με το σεξουαλικό του προσδιορισμό,  θέλουμε να δούμε τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες για την προστασία από το ρατσισμό και την ξενοφοβία να περιλαμβάνουν στα άρθρα αυτά και τα εγκλήματα μίσους κατά των ΛΟΑΤ, διεκδικούμε την αναγνώριση φύλου για τα διαφυλικά άτομα χωρίς “ιατρικούς” όρους. Θέλουμε μια Ευρώπη που θα κυριαρχεί παγκοσμίως στα δικαιώματα των ΛΟΑΤ.

Αυτή την Κυριακή οι PES Crete θα είμαστε στο Pride. Θα στηρίξουμε τον αγώνα της κοινότητας ΛΟΑΤ και θα θέλαμε να δούμε δημόσιες τοποθετήσεις στήριξης εκπροσώπων κομμάτων και δημοτικών παρατάξεων της πόλης.

Σε αυτόν τον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Είναι ένας αγώνας για την δίκαιη πρόσβαση όλων στην αγάπη. Είναι ένας δύσκολος αγώνας αλλά να είστε σίγουροι ότι αξίζει τον κόπο.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook