Ανακοίνωση του Ενωτικού Αγωνιστικού Συνδυασμού Οικοδομών για τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών στο Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου:

“Ο Ενωτικός αγωνιστικός συνδυασμός οικοδομών που στηρίζεται από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες του συνδικάτου οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων νομού Ηρακλείου. Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του συνδικάτου αποτελούν βήμα μπροστά στην πάλη για την οργάνωση σε ταξική κατεύθυνση του κλάδου  των κατασκευών σε όλo το Ν. Ηρακλείου.

Με κεντρικό σύνθημα «συνεχίζουμε ακόμη πιο δυνατά το συνδικάτο στα χεριά των οικοδομών», οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έδωσαν τη μάχη για την ενίσχυση του συνδικάτου στηρίζοντας τον «Ενωτικό Αγωνιστικό Συνδυασμό Οικοδομών» που κατέκτησε για δεύτερη φορά την πρωτιά. Δίνουμε την υπόσχεση κάθε γειτονιά, κάθε χώρος δουλειάς, να αποτελέσει το επόμενο διάστημα πυρήνα ανασύνταξης του κλάδου και όλης της εργατικής τάξης του Νομού μας, κόντρα στην ανεργία και τη φτώχεια που μαστίζει τις χιλιάδες λαϊκές οικογένειες των οικοδόμων.

Οι Οικοδόμοι έλληνες και μετανάστες αγκάλιασαν μαζικά το συνδικάτο τους, προσήλθαν μαζικά στις αρχαιρεσίες, που ολοκληρώθηκαν το Κυριακή 3 Ιουλίου.

Πήραν την απάντηση από τον κλάδο οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ (Δημοκρατική Συνεργασία) που το διάστημα των εκλογών προσπάθησαν με ψέματα και λάσπη να αμαυρώσουν τις ταξικές δυνάμεις. Οι οικοδόμοι απάντησαν δίνοντας στις ταξικές δυνάμεις 2 έδρες παραπάνω στο ΔΣ  σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές του 2013. Αναλυτικά, οι δυνάμεις του Ενωτικού Αγωνιστικού Συνδυασμού Οικοδόμων κατέκτησαν το 69,1% και 10 έδρες (από 56,4% και 8 έδρες), ενώ οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ το 30,9% και 5 έδρες (από 43,6% και 7 έδρες). Χαρακτηριστικό είναι ότι οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ σχεδόν υποδιπλασίασαν τις ψήφους σε σχέση με τις αρχαιρεσίες του 2013.

Το αποτέλεσμα αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά τη πάλη για ανάκτηση των απωλειών, κόντρα στον εκφυλισμό του εργατικού κινήματος που προσπαθούν να επιβάλουν οι δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο συνδικάτο γιατί ότι κατακτήσαμε, κανείς δεν μας το χάρισε. Το κερδίσαμε μέσα από την πάλη μας.

Ο επόμενος γύρος αντιλαϊκών μέτρων προετοιμάζεται! Μπροστά μας έχουμε ένα καυτό καλοκαίρι παραγωγής αντιλαϊκών νομοσχεδίων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με μπαράζ νομοθετημάτων εντείνει την επίθεση ενάντια στο λαό προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων κι αυτοί εκφράζουν την ικανοποίησή τους, βάζοντας ταυτόχρονα στο τραπέζι και νέες απαιτήσεις.

Απέναντι στα σχέδια των αφεντικών η λύση είναι μία. Όλοι μαζί, σαν μια γροθιά, να αντεπιτεθούμε σε αυτούς που μας έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση.

ΔΥΝΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ”

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook