Ο Κύπριος υπουργός Εσωτερικών, Νεοκλής Συλικιώτης, δήλωσε ότι δόθηκαν οδηγίες για να κινηθεί διαδικασία ανάκλησης της κυπριακής υπηκοότητας που δόθηκε στον Σύρο Ράμι Μακλούφ, «διότι συμπεριλαμβάνεται στα άτομα εναντίον των οποίων η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις για πάγωμα περιουσιακών στοιχείων, απαγόρευση εισόδου σε χώρες της ΕΕ και άλλα», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Υπουργός ανέφερε πάντως ότι από έρευνα που διεξήχθη, διαφάνηκε ότι το όνομα του συγκεκριμένου ατόμου «δεν αναρτήθηκε ακόμη σε καμία ιστοσελίδα της Interpol ή της Europol».

Επιβεβαιώνεται επίσης ότι όντως το άτομο αυτό, είναι εξάδελφος του Προέδρου της Συρίας.

Η κυπριακή υπηκοότητα είχε δοθεί κατ΄ εξαίρεση από την Κυπριακή κυβέρνηση τον περασμένο Ιανουάριο στον εξάδελφο του ηγέτη της Συρίας Ραμί Μαχλούφ. Την είδηση μετέδωσε ο ΑΝΤ1 Κύπρου και δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Ο Μαχλούφ, πέραν της οικογενειακής σχέσης με τον Άσαντ είναι εκατομμυριούχος, τραπεζίτης και εκτιμάται ότι ελέγχει το 60% των τραπεζικών συναλλαγών στη χώρα του.

Ο Σύρος επιχειρηματίας αντιμετώπιζε προβλήματα διακίνησης εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η απόκτηση κυπριακού διαβατηρίου τον έκανε Ευρωπαίο πολίτη με προφανή οφέλη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ενημερώσει την κυπριακή κυβέρνηση ότι ένας Κύπριος πολίτης βρίσκεται στη μαύρη λίστα και είχε αναφέρει στις κυπριακές αρχές ότι θα πρέπει να τον συλλάβει μόλις πατήσει το πόδι του στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook