Έως το τέλος του μήνα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η δαπεδόστρωση της αυλής του Α΄Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου, ώστε από την επόμενη σχολική χρονιά, ο συγκεκριμένος χώρος να καταστεί λειτουργικός, αισθητικά αναβαθμισμένος, οργανωμένος και κατάλληλος για την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών μαθητών, εκπαιδευτικών και επισκεπτών. 

Όπως  ενημέρωσε η αρμόδια- επί των τεχνικών θεμάτων -Αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αφροδίτη Βαρκαράκη, η εργολαβία την οποία ανέλαβε μετά από διαγωνισμό, ο κ. Νεονάκης, εξελίσσεται ομαλά, ενώ ήδη έχει στρωθεί το μεγαλύτερο  μέρος της αυλής, από χρωματιστούς κυβόλιθους προκειμένου το αισθητικό αποτέλεσμα που θα προκύψει να είναι  ευχάριστο και χαρούμενο για τα παιδιά.

Επίσης, ένα μέρος της αυλής και συγκεκριμένα ο χώρος του γηπέδου μπάσκετ,  αναμένεται να καλυφθεί από βιομηχανικό μπετόν, το οποίο έχει λεία υφή και κατά συνέπεια είναι περισσότερο ασφαλές για τις δράσεις των μαθητών.

Στο Α΄Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου μετά την ολοκλήρωση της αυλής,αναμένεται να γίνει μόνωση της οροφής-εργασία που είναι ενταγμένη στη μελέτη μονώσεων των σχολείων και ήδη έχει δημοπρατηθεί.

Η αρχιτεκτονική μελέτη του παραπάνω έργου, έγινε από την κ.Μαρία Πρατσινάκη Αναπλ. Δ/ντρια Δ/νση Μελετών, ενώ επιβλέπουσα του έργου είναι η κ. Μαρία Ταβλά,  Προισταμένη του τμήματος συντήρησης και αυτεπιστασίας του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο κ. Αφ. Βαρκαράκη, μετά την ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας του Α΄Δημοτικού, του αύλειου χώρου και την μόνωση της οροφής, το συγκεκριμένο διδακτήριο αναβαθμίζεται ουσιαστικά και μετατρέπεται σ΄ένα σύγχρονο και λειτουργικό σχολείο που προσφέρεται για ποικίλλες  δραστηριότητες και αθλοπαιδιές.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook