Οι βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στην Αίγυπτο με στόχο να περάσει ομαλά η διακυβέρνηση της χώρας από το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο στους εκλεγμένους πολιτικούς θα γίνουν κατά στάδια, ώστε να είναι πιο εύκολο να ελέγχεται η εκλογική διαδικασία και να αποφευχθεί η νοθεία, όπως δήλωσε χθες ένας στρατηγός, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα (NDP) του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ διοργάνωνε και κέρδιζε επί χρόνια μέσω νοθείας τις εκλογές προτού εκδιωχθεί από την εξουσία. Η νοθεία στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 θεωρείται ως μία από τις κύριες αιτίες που πυροδότησαν την εξέγερση εναντίον του καθεστώτος του Μουμπάρακ.

Οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές θα γίνουν σε διάστημα ενός μήνα, με την ψηφοφορία να διεξάγεται σε διαφορετικές ημέρες σε τρεις ξεχωριστές περιοχές, όπως δήλωσε ο στρατηγός Μαχμούντ Σαχίν στους δημοσιογράφους.

Οι ημερομηνίες των εκλογών θα ανακοινωθούν μετά τις 18 Σεπτεμβρίου με στρατιωτικό διάταγμα, πρόσθεσε.

Ο Σαχίν επεσήμανε ότι με αυτό τον τρόπο θα διασφαλιστεί ότι δικαστές θα είναι σε θέση να ελέγχουν επισταμένα την ψηφοφορία. Οι ψηφοφόροι θα εκλέξουν εκπροσώπους για την κάτω και την άνω βουλή ταυτόχρονα, ενώ οι εκλογές θα γίνουν σε 120 εκλογικές περιφέρειες.

«Ο ρόλος του στρατού στη διάρκεια των εκλογών θα είναι μόνο η ασφάλεια. Μόνο οι δικαστές θα ελέγχουν (τη διαδικασία)», υπογράμμισε ο Σαχίν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook