«Η λύση στα προβλήματα της πατρίδας μας είναι η πολιτική του ρεαλισμού, η πολιτική της αλήθειας και των καθαρών επιλογών» υπογράμμισε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση του κόμματος, που διοργάνωσε στον Εύοσμο η τοπική οργάνωση της ΝΔ και η ΝΟΔΕ δυτικού τομέα Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στον ένα χρόνο από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, σημειώνοντας ότι «μας κόστισε πολύ ακριβά» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για τα προβλήματα που προέκυψαν, ως αποτέλεσμα της διακυβέρνησης της χώρας από αυτήν, στο διάστημα αυτό, αναφέροντας χαρακτηριστικά την επιβολή των capital controls, την επιδείνωση των δεικτών, την έλλειψη ρευστότητας και τόνισε ότι «κατά το παρελθόν η πατρίδα μας πλήρωσε ακριβά τον λαϊκισμό. Ποτέ όμως μια κυβέρνηση δεν αποδείχτηκε τόσο επιζήμια τουλάχιστον σε οικονομικό επίπεδο όσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

«Όταν τον Ιανουάριο του 2015 η Νέα Δημοκρατία και ο τότε πρωθυπουργός  Αντώνης Σαμαράς προειδοποιούσαν για τις αρνητικές επιπτώσεις σε περίπτωση εκλογής του Αλέξη Τσίπρα, οι περισσότερες εφημερίδες και κανάλια κατηγορούσαν τη Νέα Δημοκρατία για κινδυνολογία και εκφοβισμό του εκλογικού σώματος. Δυστυχώς οι Κασσάνδρες επιβεβαιώθηκαν. Σχεδόν κάθε αρνητική εξέλιξη για τη χώρα μας έγινε πραγματικότητα μέσα στο 2015. Ό,τι πέτυχε ο ελληνικός λαός με κόπο και θυσίες τα προηγούμενα χρόνια πετάχτηκε στα σκουπίδια στο όνομα της υπερήφανης διαπραγμάτευσης» σημείωσε ο κ. Αυγενάκης.

Ο Γραμματέας της ΝΔ επεσήμανε, ότι από τη Θεσσαλονίκη, το Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξαγγείλει το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, που είναι ένα «ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο, κοστολογημένο και αξιόπιστο», χαρακτηρίζοντας το «συμφωνία αλήθειας με τους Έλληνες πολίτες» και επεσήμανε ότι η ΝΔ, όταν γίνει κυβέρνηση, θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Ο κ. Αυγενάκης προέβλεψε ότι οι επόμενες εκλογές «δεν είναι μακριά» και κάλεσε τα στελέχη να εργαστούν οργανωμένα και μεθοδικά, εκτιμώντας ότι από τις επόμενες κάλπες θα προκύψει μια «αυτοδύναμη» κυβέρνηση. Σημείωσε ότι η χώρα χρειάζεται μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση και ότι τέτοια θα είναι η ΝΔ, ως κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη.

«Στην Ελλάδα, η πολιτική δημιούργησε το πρόβλημα και η πολιτική θα το λύσει» είπε ο κ. Αυγενάκης και συνέχισε : «Η πολιτική της αλήθειας, της ευθύνης, της συνέπειας, της αποτελεσματικότητας, που αψηφά το πολιτικό κόστος, που υπηρετεί διαχρονικά η παράταξη μας, η πολιτική των πέντε άλφα: αξιοκρατία, αριστεία, ανάπτυξη, αλληλεγγύη, αξιοπιστία. Η πολιτική που χαρακτηρίζει τον αυριανό πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι τα προβλήματα μπορεί να αντιμετωπιστούν με μια μεταρρυθμιστική πολιτική, που «θα εμπνεύσει εμπιστοσύνη» σχεδιάζοντας και στοχεύοντας στην ανάπτυξη μέσα από την προσέλκυση επενδύσεων και την τόνωση των εξαγωγών και επεσήμανε ότι μόνο μια τέτοια κυβέρνηση, με πρωθυπουργό όπως είπε, τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπορεί να αλλάξει το κλίμα, ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη, να αρθούν το ταχύτερο δυνατόν οι κεφαλαιακοί έλεγχοι, να επιστρέψουν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες και να αποκατασταθεί η ρευστότητα στην αγορά.

«Αυτή την εμπιστοσύνη, μόνο μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση μπορεί να χτίσει» είπε ο κ. Αυγενάκης και πρόσθεσε:  «Είναι υποχρέωση όλων μας, πατριωτική ευθύνη, να δώσουμε μια μάχη. Μάχη ισχυρή, δημοκρατική μάχη, μάχη με επιχειρήματα πολιτικά, στις εκλογές που έρχονται, δεν είναι μακριά» είπε ο κ. Αυγενάκης, καλώντας τα στελέχη και τα μέλη της ΝΔ να δουλέψουν «οργανωμένα, μεθοδικά, συλλογικά» σε αυτή την προοπτική και πρόσθεσε : «Και είμαι βέβαιος, η άλλη μέρα θα δώσει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, μια πραγματική ελπίδα, ότι θα φέρει μια αισιόδοξη μέρα για τη χώρα μας».