Ο Ρούπερτ Μέρντοκ αναχώρησε χθες από τη Βρετανία έπειτα από 11 δύσκολες ημέρες, στις οποίες κυριάρχησε το σκάνδαλο με τις τηλεφωνικές υποκλοπές από τη βρετανική ταμπλόιντ News of the World του ομίλου του και οι οποίες σηματοδοτήθηκαν από τη δική του κατάθεση χθες σε επιτροπή της Βουλής των Κοινοτήτων, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

\”Έφυγε\”, δήλωσε εκπρόσωπος της News International, της θυγατρικής με τις βρετανικές εφημερίδες του ομίλου του, λίγο μετά την αποχώρησή του από το αεροδρόμιο Λούτον στο βόρειο Λονδίνο.

Ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, ηλικίας σήμερα 80 ετών, έφτασε στις 10 Ιουλίου στη Βρετανία σε μια προσπάθεια \”να σβήσει τη φωτιά\” που άναψε το σκάνδαλο των υποκλοπών, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Μέρντοκ αναγκάστηκε μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου να αποσύρει το σχέδιό του για την εξαγορά του 100% των μετοχών της δορυφορικής τηλεόρασης BSkyB και αποδέχθηκε την παραίτηση των δύο ανθρώπων που ήταν σημαντικοί του συνεργάτες, της Ρεμπέκα Μπρουκς στη Βρετανία και του Λες Χίντον στις ΗΠΑ.

\”Ποτέ δεν αισθάνθηκα τόσο ταπεινωμένος σε ολόκληρη τη ζωή μου\”, δήλωσε την Τετάρτη ο ιδρυτής του διηπειρωτικού ομίλου των ΜΜΕ News Corp ενώπιον των δέκα μελών της επιτροπής μέσων ενημέρωσης της Βουλής των Κοινοτήτων.

Ο Μέρντοκ θα πρέπει εφεξής να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του σκανδάλου των υποκλοπών και στις ΗΠΑ, όπου το FBI ξεκίνησε έρευνα γύρω από τους ισχυρισμούς για τηλεφωνικές υποκλοπές θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Σε σημερινό μήνυμά του στο προσωπικό του News Corp, ο Μέρντοκ διαβεβαίωσε ότι ο όμιλος θα τα καταφέρει. \”Θα πάρει χρόνο για να οικοδομηθεί εκ νέου η εμπιστοσύνη, όμως είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε στο ύψος των προσδοκιών των μετόχων μας, των πελατών μας, των συναδέλφων και των εταίρων μας\”, σημείωσε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook