Το ξεπούλημα του ΟΛΠ στους Κινέζους της COSCO κατήγγειλε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο χθες 6/7/2016 με αφορμή τη συζήτηση  για τις σχέσεις Ε.Ε.- Κίνας.

‘Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής «τα κράτη-μέλη της Ένωσης θα πρέπει να αδράξουν την ιστορική ευκαιρία που τους προσφέρεται και τα επόμενα χρόνια οφείλουν να συσφίξουν τους οικονομικούς δεσμούς με την Κίνα και να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός δικαιότερου παγκόσμιου καταμερισμού εργασίας μαζί με τις δυνάμεις των BRICS.»

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Αυτό βέβαια πρέπει να γίνει προς όφελος των πολιτών της Ένωσης. Επομένως θα πρέπει να μπει φραγμός στην κινεζοποίηση των εργασιακών σχέσεων που επιχειρούν οι ευρωπαϊκές πολυεθνικές προκειμένου να μειώσουν το κόστος ανταγωνιζόμενες τις κινεζικές επιχειρήσεις. Πρέπει επίσης να ληφθούν μέτρα για την προστασία όχι μόνο των Ευρωπαϊκών μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και της Ευρωπαϊκής Χαλυβουργίας λόγω του ντάμπινγκ και των αθέμιτων κινεζικών εμπορικών πρακτικών».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Επιπλέον πρέπει να μπει φραγμός στο ξεπούλημα αντί πινακίου φακής στρατηγικών υποδομών των Ευρωπαϊκών χωρών σε κινεζικά συμφέροντα όπως συμβαίνει με το ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά στην COSCO. Τέλος, πρέπει να σταματήσει επιτέλους το outsourcing που πραγματοποιούν οι Ευρωπαϊκές πολυεθνικές στην κινεζική αγορά καθώς αυτό οδηγεί σε αύξηση της ευρωπαϊκής ανεργίας».